srbija irska

Srbija u Dablinu slavila posle preokreta

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Dablinu domaću selekciju Republike Irske sa 2:1. Srpski fudbaleri ostvarili su zasluženu pobedu posle preokreta i bolje igre u drugom poluvremenu, a vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović uspešno je debitovao na klupi državnog tima.
Meč je odigran na stadionu Aviva pred oko 30.000 gledalaca, a sudio je Viktor Kasai iz Mađarske.
Strelci: Long u 8. za Irsku, a Mekarti (autogol) u 48. i Đorđević u 60. minutu za Srbiju.
Irska: Ford, Kolmen, Kiog, Vilson, Vord (od 64. Klark), Megidi (od 72. Marfi), Mekarti (od 60. Majler), Vilan (od 80. Kvin), Hulahan (od 60. Pilkington), Meklin, Long (od 72. Voters).
Srbija: Stojković, Rukavina (od 89. Gudelj), Kolarov, Biševac, Ivanović, Fejsa, Basta (od 59. Tošić), Matić, Tadić (od 80. Ljajić), Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 87. Šćepović).
Srpski fudbaleri uzdignutih ruku napuštaju Dablin, gde su nadigrali domaćina i zabeležili vrednu pobedu u prvom ovogodišnjem nastupu. Drulović je nadmudrio kolegu Martina O’Nila u drugom poluvremenu, na stadionu Aviva iskoristio priliku da isproba više igrača, a većina je ispunila očekivanja.
Prvih desetak minuta nisu slutili na dobro, jer su Irci poveli nakon velike greške kapitena Ivanovića i nesporazuma sa golmanom Stojkovićem. Loptu je prihvatio Long i lako zatresao mrežu, a do odmora vođena je uglavnom nezanimljiva borba.
Uzbuđenja su usledila u nastavku pošto je Mekarti nespretno intervenisao posle šuta Kolarova i loptu ubacio u sopstvenu mrežu. 
Od tog trenutka reprezentacija Srbije preuzela je kontrolu na terenu, zaigrala angažovenije i kompaktnije, pa je stvorila nekoliko povoljnih šansi. Ispromašivali su se Biševac, Tadić i Ivanović, ali su i domaćini mogli do pogotka da je u dva navrata precizniji bio Long.
U obe situacije odlično je reagovao Stojković i otklonio opasnost od svog gola.
Bolja igra srpskih fudbalera krunisana je pola sata pre kraja meča, kada je Đorđević matirao Forda i obezbedio vođstvo za zasluženu pobedu koja je rutinski sačuvana.

Povezana vest:  Srbija na 16. mestu, Brazil ponovo prvi