fc bayern munichBajern protiv Fiorentine želi nastavak serije pobeda

 

Fudbaleri Bajerna dočekaće sutra u Minhenu ekipu Fiorentine u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona ohrabreni činjenicom da su zabeležili 12 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Bavarci na tabeli prvenstva Nemačke dele prvo mesto sa Bajerom iz Leverkuzena, dok se Fiorentina nalazi u lošoj formi jer na pet uzastopnih utakmica u Seriji A nije ostvarila pobedu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Fabregas prihvata odgovornost za poraz od Barselone

-Možemo do četvrtfinala ako ne potcenimo Fiorentinu i ne ‘poletimo’ zbog dobrih rezultata u poslednje vreme“, kazao je predsednik kluba Karl Hajnc Rumenige.

Pored dobrih rezultata u poslednje vreme, Bajern će na svojoj strani imati i tradiciju jer Fiorentina nikada nije pobedila u Nemačkoj u utakmici Lige šampiona. Bajern i Fiorentina igrali su i prošle sezone u grupnoj fazi takmičenja. Nemci su u Minhenu slavili sa 3:0, a u Firenci je bilo 1:1. Kapiten Fiorentine Rikardo Montolivo ocenio je da je utakmica sa Bajernom odlična prilika da njegova ekipa počne seriju pobeda.

Povezana vest:  Vučelić: Terzić je "Pigmej", prvo neka položi račune

-Meč sa Bajernom je baš ono što nam treba u ovom trenutku. Moći ćemo svima da pokažemo koliko možemo. Duel u Minhenu može da preokrene celu sezonu u našu korist – kazao je Montolivo.

Trener italijanske ekipe neće moći da računa na napadača Adrijana Mutua, koji je kažnjen zbog dopinga. U timu neće biti ni povređenog štopera Alesandra Gamberinija.