normal_2010mascotsZOI VANKUVER

Slovaci bez trojice najboljih napadača na startu turnira

 

Reprezentacija Slovačke u hokeju na ledu sutra će protiv Češke početi takmičenje na Olimpijskim igrama bez trojice najboljih napadača – Marijana Gaborika, Marijana Hose i Miroslava Satana, koji su povređeni. Najviše problema sa povredom ima Gaborik, koji juče nije ni trenirao zbog posekotine na butini.

Povezana vest:  Sjaj srpskog badminton podmlatka u Hrvatskoj

Gaborik je sa 35 golova trenutno najefikasniji igrač NHL ekipe Njujork Rendžers, a na ZOI u Torinu pre četiri godine bio je jedan od nosilaca igre reprezentacije.

-Gabiju je potrebno vreme za oporavak. Nadam se da će se uskoro osećati bolje – rekao je Gaborikov saigrač iz reprezentacije Pavel Demitra.

Za razliku od Gaborija, Marijan Hosa, koga je prošle nedelje u NHL nokautirao jak udarac pakom u glavu, mogao bi da zaigra protiv suseda Čeha.

Povezana vest:  HOKEJ, Partizan ponovo pobedio Olimpiju za polufinale plej-ofa

-Još se osećam pomalo ošamućeno, ali se sećam svega što se desilo i nakon incidenta sam sam otišao u svlačionicu – kazao je Hosa, čiji nastup će zavisiti i od današnjih lekarskih pregleda.

Treći povređeni napadač, Miroslav Satan, povredio se prošle nedelje na utakmici svog kluba Bostona protiv Tampe u NHL ligi.

-Trenirao sam juče, ali još uvek nisam siguran da li ću moći da nastupim – naveo je Satan.

Povezana vest:  KUGLANJE, Vojnović šampion sveta, Kličarić „bronzani“ u Novigradu

Slovačka je pre četiri godine na ZOI u Torinu osvojila peto mesto, a u četvrtfinalu je izgubila od Češke.