RonaldinhoRonaldinjo: Boriću se da zaigram za Brazil na SP 2014.

Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo izjavio je danas da se nada kako će dobrim partijama u dresu Flamenga izboriti mesto u reprezentaciji za SP 2014. godine.

-Moj cilj je da igram najbolje što znam za Flamengo, a ukoliko me selektor pozove biću spreman – izjavio je Ronaldinjo, koji se u januaru vrtatio kući posle evropske karijere tokom koje je igrao za Pari Sen Žermen, Barselonu i Milan.

Povezana vest:  Evropski parlament traži da Fifa odmah nađe zamenu za Blatera

Ronaldinjo je bio član selekcija Brazila koja je u Japanu 2002. godine osvojila za sada poslednju, petu, šampionsku titulu. Igrao je i četiri godine kasnije u Nemačkoj kada su Brazilci ispali u četvrtfinalu od Francuske. Međutim, nije ga bilo prošle godine u Južnoj Africi pošto je tadašnji selektor Karlos Dunga procenio da nije u formi.

Sadašnji selektor Mano Menezes uvrstio ga je na svoj prvi spisak, za prijateljski meč protiv Argentine u Dohi prošlog oktobra, ali od tada ga nije pozivao, pa je Ronaldinjo preskočio i nedavno završeni Kup Južne Amerike.

Povezana vest:  Bernstin novi predsednik engleske Fudbalske asocijacije

Ali, pošto Ronaldinjo u poslednje vreme igra u sjajnoj formi, a cela planeta priča o fantastičnom het-triku protiv Santosa kada je Flamengo slavio sa 5:4 mnogi misle da je došlo vreme za povratak.

-O ovome sam sanjao kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam ponovo u top formi, do Mondijala u mojoj zemlji ima još dve godine i sve je moguće. Verujem da mogu da pomognem – poručio je Ronaldinjo, koji je za A selekciju Brazila do sada odigrao 88 utakmica i postigao 32 gola.

Povezana vest:  Stojanović i zvanično trener Crvene zvezde