carlos-fierro

Real i Barsa u trci za Karlos Fiero, novim Ćićaritom

Napadač meksičke U-17 reprezentacije, koja je ovog leta postala svetski prvak, Karlos Fiero, na meti je evropskih fudbalskih velikana.

Mladi strelac Čivas Guadalahare obeležio je Svetsko prvenstvo U-17 timova sjajnim nastupima u dresu nacionalne reprezentacije s četiri gola i dve asistencije u sedam utakmica na putu do naslova prvaka.

Fiera opisuju kao napadača sličnog profila poput njegovog sunarodnika i nekadašnjeg reprezentativca Žareda Borgetija, dakle visok i snažan s dobrim osećajem za prostor, ali nastupima na U-17 Svetskom prvenstvu pokazao je i zavidnu brzinu, instinkt i kvalitetnu realizaciju.

Povezana vest:  Inzagi: Milanu je teško!

Također, sjajno sarađuje s partnerima u napadu, što je posebno pokazao igrajući za nacionalnu selekciju sa saigračem iz Guadalahare Đovanijem Kasilasom (kojeg je madridski Real želio dovesti još 2009.).

Ubrzo nakon završetka prvenstva javno su interes za Fiera pokazali Premierligaši Arsenal i Totenhem, a cena mu je već narasla na više od tri miliona evra i stalno raste jer je njegov menadžer Mark Salikru potvrdio da je Barselona već neko vreme zainteresovana za njegove usluge.

Povezana vest:  Platini: Nulta tolerancija za huligane u Beogradu

Deo svojih karakteristika prikazao je i prilikom pobede Čivasa nad Barselonom koja je odjeknula u fudbalskom svetu, u kojoj je učestvovao dobrom igrom u drugom poluvremenu kada je Guadalahara slomila evropskog prvaka. Odmah potom usledili su i upiti iz madriskog Reala.

Nakon proboja u svetski fudbalski vrh bivšeg napadača Čivasa Havijera Hernandeza Ćićarita u dresu Mančester Junajteda, mnogi Fiera proglašavaju novim Čićaritom, ali treba reći da se većina skauta i trenera slaže kako on ima više kvaliteta nego njegov sunarodnik u dresu „crvenih đavola“, te da bi u slučaju pravilnog razvoja trebao postati kvalitetniji igrač.

Povezana vest:  Stefanović: Oživeli smo klinički mrtvog pacijenta