Fabio_Capello

Kapelo pozvao Kleverlija u reprezentaciju Engleske

 

Samo jedno dobro poluvreme u dresu Mančester Junajteda bilo je dovoljno Tomu Kleverliju da postane A reprezentativac Engleske. Standardni član mlade selekcije odigrao je blistavih 45 minuta u preokretu Junajteda protiv Sitija u meču za „Komjuniti Šild“ i odmah dobio poziv selektora Fabija Kapela za prijateljski meč protiv Holandije.

Povezana vest:  Inter bez kapitena protiv Barija i Rome

-Neverovatno kako je odigrao protiv Sitija, siguran sam da će postati vrhunski igrač – rekao je o Kleverliju saigrač iz Junajteda i engleski reprezentativac Ešli Jang.

Kleverli, prema mnogim mišljenjima naslednik legendarnog Pola Skolsa u meču protiv Sitija šansu je dobio na poluvremenu umesto Majka Kerika, pri rezultatu 2:0 za „građane“ i uz Nanija bio je najzaslužniji za potpuni preokret na 3:2 i trofej za Junajted.

Povezana vest:  Rumenige: Gvardiola ima našu ponudu za novi ugovor

Upravo zbog povrede Kerika, ali i Džeka Vilšira iz Arsenala, Kapelo je odlučio da supertalentovanog fudbalera naknadno uvrsti na spisak reprezentativaca. Kleverli u petak puni 22 godine, od svoje 16. je u Mančesteru, a poslednjih sezona bio je na pozajmicama u Lesteru, Votfordu i Viganu.