jelensuperliga logo

POČINJE PRVENSTVO SRBIJE U FUDBALU

Partizan peti uzastopni put!?

 

Lopta se ponovo kotrlja na terenima Superligaša od prestojećeg vikenda… Posle zasluženog odmora „bumabara“ kreće od Đevđelije do Kosova, tako da će zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu ponovo uživati u potezima srpskih fudbalera i tridesetak stranih igrača sa raznih meridijana. Kao i decanijama unazad dva najveća pretendenta za šampionsku titulu dolaze sa Topčidera.

Četvorostruki uzastopni šampion iz Humske renovirao je ekipu ali trener Stanojević sa pravom najavljuje borbu za peti pehar u nizu. Crno beli su zadržali igrače koji znaju kako se dolazi do trofeja, tako da će imati najviše šansi da  prigrle šampionski pehar. Sa druge strane, Crvena zvezda je stasala u znatno ozbiljniju ekipu pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog. „Veliki Žuti“ je zaveo red na „Marakani“ , tako da ekipa igra znatno bolje a par pravih pojačanja donelo je neophodan kvalitet u tim koji je zaboravio šta znači najvredniji trofej u srpskom fudbalu.

Povezana vest:  Anjeli: Konte, Pirlo i Pogba ostaju u Juventusu

Iz drugog reda ka tituli kreće Vojvodina, koja se silno izblamirala u evropskom takmičenju. „Lale“ su renovirali tim, koji ima kvalitet, ali se čini da su  još zeleni da se uključe u borbu sa „večitim“. Naravno, uveli su I reflektore na stadion u Novom Sadu što je još jedan pomak ka boljem kvalitetu srpskog fudbala. Verni navijači očekuju borbu za najvredniji trofej ali bi i izlazak ponovo u Evropu bio ispunjenje cilja, ka kojem idu i fudbaleri Rada, OFK Beograda, Spartaka a možda i Jagodine, pa čak i Borca i Metalca. Ostale ekipe imaće cilj da zadrže superligaški status a novi članovi elite Radnički iz Kragujevca i pogotovo Novi Pazar mogu da prstavljaju iznenađenje, pre svega zbog velike podrške na domaćem terenu ali i zbog kvalitetnog tima.

Povezana vest:  Murinja na klupi Real Madrida menja Joakim Lev!?

PAROVI PRVOG KOLA: OFK Beograd – Hajduk, Jagodina – Sloboda, Partizan – Novi Pazar, Rad – Metalac, Vojvodina  Radnički 1923, Spartak ZV – Crvena zvezda, Javor – Borac, Smederevo – BSK.