rodzer_federer_rim

ATP MONTREAL

Conga izbacio Federera

 

Francuski teniser Žo Vilfrid Conga savladao je Rodžera Federera u osmini finala ATP turnira iz Masters serije 1.000 u Montrealu rezultatom 7-6(3), 4-6, 6-1. U prvom setu Federer nije uspeo da iskoristi ni jednu od tri brejk lopte, uključujući jednu set loptu, a Conga je u taj brejku bio mirnije ruke i došao je do vođstva. U drugom setu Federer je rano došao do brejka i sačuvao prednost, dok je u trećem setu Francuz odjurio do neverovatnih 5-0 i nije se osvrtao, prepustivši Federeru samo jedan gem za treću pobedu u sedmom međusobnom duelu.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Danas na terenu Novak i Jelena

-Ovo je meč u kojem sam najbolje igrao – rekao je Conga aludirajući na svoje tri pobede protiv Federera, od kojih je prva bila 2009. godine upravo na Mastersu u Kanadi, a druga ove godine u četvrtfinalu Vimbldona.

-Moja igra bila je zaista dobra. Koristio sam svoje prilike, do brejka sam dolazio pre njega i zaista sam srećan zbog pobede – dodao je Francuz kome će protivnik u četvrtfinalu biti Španac Nikolas Almagro koji je sa 7-6(5), 6-3 pobedio Francuza Rišara Gasketa.

Povezana vest:  Federer i Raonić u finalu Brizbejna