FUDBALSKA-LOPTA

JELEN SUPERLIGA

Pobede Hajduka i Smedereva, remi u Jagodini i Novom Sadu

Fudbaleri Hajduka iz Kule pobedili su kao gosti OFK Beograd sa 3:2, Smederevo je kod kuće bilo bolje od

BSK Borče sa 2:1, dok su Jagodina i Sloboda Sevojno, kao i Vojvodina i Radnički 1923 igrali nerešeno 1:1 u današnjim mečevima prvog kola Super lige Srbije za sezonu 2011-2012.

OFK Beograd je već u 3. minutu poveo protiv Hajduka, golom Mađara Tamaša Takaša, ali su gosti preokrenuli na 2:1 preko dvostrukog strelca Milana Bubala. On je bio precizan u 24. i 39. minutu.

Povezana vest:  Stadion Voždovca - svetla tačka srpskog fudbala

U poslednjem minutu prvog poluvremena izjednačio je Predrag Pavlović, ali je pobedu Hajduku doneo Miroslav Čovilo u 85. minutu.

OFK Beograd je utakmici završio sa igračem manje, pošto je zbogdrugog žutog kartona teren u 82. minutu morao da nasputi mladi reprezentativac Srbije Milan Rodić.

Pobedi na startu sezone radovali su se i igrači Smedereva, koji su na svom stadionu golovima Marka Milosavljevića u 36. i Slaviše Stojanovića u 55. minutu pobedili BSK iz Borče. Strelac za goste bio je Aleksandar Radunović u 59. minutu.

Povezana vest:  Kasano počeo sa treninzima posle mesec dana

Po bod u prvom kolu osvojili su Jagodina i Sloboda Sevojno, pošto je njihov susret u Jagodini završen bez pobednika. Gosti su poveli u 38. minutu zahvaljujući Filipu Kasalici, a izjednačio je Dejan Đenić u

45.

Identičnim rezultatom, 1:1, završen je i meč u Novom Sadu, između Vojvodine i Radničkog 1923. Gosti iz Kragujevca vodili su do pet minuta pre kraja, kada je mrežu pogdio Milan Bojović. Prethodno je strelac za Radnički 1923 bio Darko Spalević u 63. minutu.

Povezana vest:  Anćeloti: Ne bih preuzeo Inter jer previše poštujem Milan

Utakmica na stadionu Karađorđe, posle osam godina pauze, igrala se pod reflektorima.

a.