petar_porobic_selektor_cg

Petar Porobić nije više selektor Crne Gore

Petar Porobić nije više selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Na današnjoj sednici Upravnog odbora VPSCG prvi stručnjak ajkula se povukao sa funkcije.

-Članovi UO VPSCG su se zahvalili selektoru na dosadašnjoj saradnji i istorijskim uspesima koje je ostvarila reprezentacija Crne Gore pod njegovim vođstvom. UO je odlučio da u roku od deset dana bude izabran novi selektor kao i da se Savez ojača izborom direktora Saveza, menadžera reprezentacije i šefa mlađih kategorija nacionalne selekcije – saopšteno je iz VPSCG.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan pobedio Jug kod kuće

Porobić na funkciji selektora državnog tima Crne Gore bio od osnivanja reprezentacije. Najveći uspeh ostvario je 2008. godine, kada je Crna Gora u Malagi osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Evrope. Iste godine, na Olimpijskim igrama u Pekingu, đetići su bili četvrti.

Kao selektor Srbije i Crne Gore 2005. u Montrealu osvojio je titulu Svetskog prvaka. Bio je pomoćnik Nenadu Manojloviću na Igrama u Atini, godinu pre toga, kada je državna zajednica izgubila čuveno finale od Mađarske.

Povezana vest:  Udovičić: Beograd će pomeriti granice po pitanju organizacije EP u vaterpolu

Član stručnog štaba selekcije Srbije i Crne Gore bio je i na Evropskom prvenstvu u Kranju, kada je ta reprezentacija bila najbolja na Starom kontinentu.

Sa uspehom je vodio Bečej, Jadran i ruski Šturm.