uefa_champions_leagueLion pobedio Real u prvoj utakmici osmine finala

 

Fudbaleri Olimpik Liona pobedili su večeras na svom terenu Real Madrid sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Jedini gol na utakmici postigao je Žan Makun u 47. minutu. Lion je dominirao tokom prvog poluvremena, više držao loptu, ali domaći u toj deonici nisu uspeli da postignu gol i iskoriste slabu igru Reala.

Sidni Govu je na početku utakmice imao dve šanse, ali nije ozbiljno zapretio golmanu Reala Ikeru Kasiljasu. Francuski tim u tim trenucima nije uspeo da iskoristi terensku inicijativu, pošto su Sesar Delgado i Lisandro Lopes u nekoliko navrata bili neprecizni. U nastavku nije bilo ozbiljnijih šansi. Fudbaleri su bili bez ideje, ali igrali su grubo, zbog čega je sudija Martin Atkinson u prvom poluvremenu dodelio četiri žuta kartona, od čega tri igračima Reala.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP MLADI, Janković: Dobro smo reagovali u drugom delu meča

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Delgado. On je u 39. minutu iz voleja pokušao da savlada Kasiljasa, ali je pogodio stativu.

U 47. minutu utakmice Lion je poveo. Makun je primio loptu na polovini terena koja pripada Realu i krenuo ka golu, Raul Albiol je pokušao da ga spreči, ali je Kamerunac snažnim udarcem sa 25 metara uspeo da savlada golmana Reala. Domaći su mogli da udvostruče prednost u 57. minutu, posle akcije u kojoj su učestvovali Miralem Pjanić i Lisandro, ali je Argentinac glavom loptu prebacio preko gola. Minut kasnije, francuski tim je imao dobru šansu, ali Lisandro nije uspeo da iskoristi lošu intervenciju Kasiljasa.

Povezana vest:  Maradona u bolnici zbog kamena u bubregu

Lion je nastavio sa napadima, Ali Sisoko je u 62. minutu izbio ispred golmana gostiju, ali je Kasiljas odlično intervenisao. U nastavku akcije Real je bio u šansi, ali je čuvar mreže Liona Ugo Loris zaustavio udarac Gonsala Iguaina.

Real je nakon toga krenuo nešto angažovanije, Kristijano Ronaldo je u dva navrata bio u šansi, ali nije ozbiljnije ugrozio gol protivnika. Pokušao je i bivši igrač Liona Karim Benzema, koji je u 70. minutu ušao u igru, ali ni on se nije dobro snašao. Serhio Ramos je u 80. minutu neometan sa šest metara glavom prebacio gol, a posle tri minuta ni Esteban Granero nije bio precizan.

Povezana vest:  Marović: Odmorili smo se, očekujem novu pobedu

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih šansi i Lion je i treći put uzastopno na svom terenu pobedio Real Madrid bez primljenog gola.

Revanš utakmica igra se 10. marta u Madridu.