murinjo_4Murinjo: Dovođenje novih igrača me ne zanima

Portugalski strateg na klupi Real Madrida Žoze Murinjo izjavio je kako je za njegovu ekipu letnji prelazni rok završen i da ga dovođenje novih fudbalera trenutno ne zanima.

Ovog leta „kraljevski klub“ osnažio je svoje redove dovođenjem Hamita Altintopa, Hosea Marije Kalejona, Fabia Koentraa, Nurija Sahina i Rafaela Varanea, a šlag na tortu trebao je biti dolazak najtalentovanijeg brazilskog fudbalera današnjice Nejmara. Ipak, brazilski napadač neće u Real najmanje do zime.

Povezana vest:  Bilbao i Malaga podelili bodove

-Imali smo 26 treninga i odigrali smo sedam prijateljskih utakmica, sve u trajanju od jednog i pol sata. Isplanirali smo sezonu na najbolji mogući način – rekao je Murinjo uoči večerašnje prve utakmice Španskog superkupa protiv Barselone.

Aktuelnim kadrom koji raspolaže Portugalac je izuzetno zadovoljan i ne želi ga menjati.

-Ne želim da niko od fundamentalne grupe igrača ode i ne želim da novi igrač dođe. Imamo poverenja jedni u druge. Ekipa je možda malo kratka, ali imamo neke igrače u Castilli koji su zreliji nego pre. Nadam se da ću dočekati kraj sezone s ovom grupom igrača – rekao je Maurinho.

Povezana vest:  ITALIJA, SERIJA A, Leće i Ćezena u italijanskoj seriji A

Komentarisao je Murinjo i svoje smanjenje kazne s tri na dve utakmice suspenzije zbog ponašanja za vreme prvog polufinalnog susreta Lige šampiona protiv Barselone iz prošle sezone na Santiago Bernabeuu, kao i kritikujućih izjava na račun suđenja nakon samog susreta.

-Činjenica da je UEFA smanjila moju kaznu ima važno značenje za mene. Svi znamo da se UEFA ne može okarakterisati kao normalno, demokratsko, legalno telo. Nisu mi kaznu mogli smanjiti više jer bi to bila nezgodna situacija. Za mene je to velika pobeda.

Povezana vest:  Riberi ne ide na Mundijal