josep_gvardiola

SUPERKUP ŠPANIJE

Murinjo se nije pojavio na konferenciji, Gvardiola zadovoljan

 

Posle prvog od minimalno četiri ovosezonska duela između divova španskog fudbala, Real Madrida i Barselone, jedna strana je vrlo zadovoljna, dok druga baš i nije, posle 2:2 u prvoj utakmici španskog Superkupa.

Trener Barselone Josef Gvardiola tražio je dobar rezultat na Santiago Bernabeu uoči revanša i dobio ga je. Barcelona nije izgubila, a mogla je i to vrlo lako.

-Uspeli smo da izdržimo fizičku bitku sa bolje pripremljenim Real Madridom, pa je 2:2 dobar rezultat. Do srede ćemo nastaviti sa našim planiranim pripremama za novu sezonu i nećemo se posebno pripremati za utakmicu sa Madridom. Nadam se da će naši navijači znati da nam pomognu onda kada nas noge više nebudu slušale – rekao je posle utakmice Gvardiola.

Povezana vest:  Hodžson saopštio spisak za EURO

Cesk Fabregas trebalo bi u ponedeljak da obavi lekarski pregled posle čega bi teoretski mogao da debituje baš protiv Reala u sredu.

-Sutra ćemo ga predstaviti i videti hoćemo li ga koristiti za revanš ili ne – veli Gvardiola.

Barselona je i 184. utakmicu u nizu, pod vođstvom Gvardiole, imala veći procenat lopte u svome posedu od protivnika.

Povezana vest:  Krunoslav Jurčić smenjen

-Dokle god sam ja na klupi Barselone ona će tako igrati, naravno da Real može da pobedi, ali ne i ovog puta – zaključio je Pep.

Druga strana, ona Real Madrida, i nije previše zadovoljna ovim rezultatom, kao ni suđenjem Teikseirom Vitienesom koji je zakinuo „kraljevski klub“ u 83. minuti utakmice kada je Viktor Valdes podigao lakat u vazduh kako bi srušio Kristijana Ronalda kod peterca i onemogućio mu da stigne do lopte. Real Madrid je celu prošlu sezonu imao prigovore na sudije što je rezultiralo odstranjivanjem trenera Žozea Murinja sa klupe na pet utakmica. Sinoćnja utakmica mu je bila prva od isteka te suspenzije. Portugalac nije došao na pres konferenciju već je poslao svog pomoćnika Aitora Karanku.

Povezana vest:  Stevanović: Poraz od Zvezde crna mrlja, ali smo pokazali karakter

-Madrid je napredovao, ali neke stvari ostaju iste. Mi ćemo nastaviti sa napornim radom – započeo je Karanka.

-Rezultat je takav kakav je i mi smo zadovoljni sa uloženim trudom svakog od igrača. Prava je šteta da pored svih prilika koje smo stvorili nismo uspeli da pobedimo, ali ponavljam zadovoljni smo sa svakim pojedincem – veli Karanka.