Venger: Mesi najboilji u istoriji, ukoliko osvoji SP

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je danas da Lionel Mesi ima sjajnu priliku da postane najbolji fudbaler u istoriji, pod uslovom da sa reprezentacijom Argentine osvoji titulu svetskog prvaka.
-Mnogi kažu da Mesi nije na vrhuncu svoje karijere, iako je njegova poslednja sezona u Barseloni bila neverovatna. On ima priliku da postane najbolji igrač svih vremena, ali prvo mora da uradi nešto u dresu Argentine. Ako uspe da ih odvede do titule prvaka sveta biće najbolji igrač istoriji. Ipak, to neće biti lako jer imaju puno bolji napad od odbrane – rekao je Venger.
Mesi je u dresu Barselone osvojio sve što može da se osvoji, uključujući šest titula u Primeri, tri u Ligi šampiona i dva FIFA klupska prvenstva, dok je sa Argentinom osvojio „samo“ zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu i omladinski šampionat sveta 2005. godine. Na Svetskim prvenstvima u Nemačkoj i Južnoj Africi stigao je do četvrtfinala (oba puta Argentina je eliminisana od Nemaca), a na šampionatu Južne Amerike najviše je „dogurao“ 2007. godine kada je Argentina u finalu ubedljivo poražena od Brazila sa 3:0.

Povezana vest:  FS Italije ljut na vlasti te države, žele da se primeni model iz Španije