samuel_eto'o_inter_milan

Eto na korak od prelaska u Anži

 

Kamerunski fudbaler i napadač Intera Samjuel Eto u četvrtak bi trebalo da obavi lekarske preglede, nakon čega će potpisati ugovor sa ruskim prvoligašem Anžijem iz Mahačkale, javila je agencija Ansa. Kamerunac će na preglede ići u Rim, gde će doputovati i predstavnici Anžija koji su za Etoa spremili četvorogodišnji ugovor vredan oko 80 miliona evra.

Povezana vest:  Regionalna Fudbalska liga Balkana stvarnost ili idea bez pokrića

Italijanski mediji navode da će Inter na ime obeštećenja za Etoa dobiti oko 35 miliona evra. Eto je u Inter došao pre dve godine iz Barselone, a u sezoni 2009/2010 je sa italijanskim timom osvojio Ligu šampiona. Prethodno je dva puta bio prvak Evrope u dresu Barselone. Eto je za reprezentaciju Kameruna odigrao 105 utakmica i postigao 51 gol.

Povezana vest:  Partizan odmakao na plus pet

Anži, čiji je vlasnik milijarder Sulejman Kerimov, u proteklih godinu dana doveo je Brazilce Roberta Karlosa i Dijega Tardelija, Mađara Balaža DŽudžaka, Marokanca Mbarka Busufu i reprezentativca Rusije Jurija Žirkova.

Klub iz Mahačkale trenutno zauzima šesto mesto na tabeli prvenstva Rusije sa devet bodova manje od vodećeg CSKA iz Moskve.