slavisa stojanovic slovenija (1)

Stojanović: Prvo da prođemo Islanđane

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da je njegova ekipa mogla da prođe i bolje na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je istakao da je u prvom planu revanš druge runde sa islandskim IBV-om.
-Očekuje nas put od maltene 24 sata do Islanda, igrači će sigurno biti i umorni i zatečeni tamošnjim niskim temperaturama. Dakle, potrebna nam je velika ozbiljnost pred revanš. Zato nismo mnogo skautirali ni Černomorec, ni Dačiju. Sigurno je da obe ekipe dolaze iz fudbalskih zemalja koje imaju sličan stil igre kao naša ekipa. Dobro ćemo se spremiti za te mečeve – kazao je Stojanović za klupski sajt.
Crveno-beli su sinoć na svom stadionu pobedili IBV sa 2:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija. Istim rezultatom Černomorec je kao domaćih u Odesi savladao moldavsku Dačiju.
-Ukrajinci imaju prednost i videćemo kako će se završiti dvomeč. U svakom slučaju, prikupićemo dovoljno podataka o obe ekipe i bićemo spremni za skauting rivala. Mislim da smo mogli da prođemo i gore kad pogledam ekipe kao Udineze i Briž, a moglo je i bolje, da smo izvukli Astru ili Omoniju. Ipak, najvažnije je proći Islanđane – dodao je Stojanović.
Revanš duel Crvene zvezde i IBV-a igra se sledećeg četvrtka na Islandu. Mečevi prvog kola treće runde kvalifikacija igraju se 1. avgusta, a revanši su sedam dana kasnije. 

Povezana vest:  Al Sad treći na Svetskom klupskom prvenstvu