novi_pazar_trening_zeleznik

JELEN SUPERLIGA

Policija se priprema za utakmicu Novi Pazar-Rad

 

Policija će pojačati svoje snage i snimati gledaoce fudbalske utakmice između Novog Pazara I gostujućeg beogradskog Rada, saopšteno je danas iz Policijske uprave (PU) Novog Pazara. Policija je u saopštenju navela da će postupiti u skladu sa stavom Fudbalskog saveza Srbije (FS S), koji je subotnji meč 2. kola Super lige proglasio utakmicom povišenog rizika. Utakmica između domaćeg Novog Pazara i beogradskog Rada odigraće se u subotu od 17 časova.

Povezana vest:  Vardi izjednačio rekord Van Nistelroja

Komesar za bezbednost FS S Svetislav Radosavljević u četvrtak je dozvolio da Novi Pazar dočeka ekipu Rada na svom stadionu.

-Posle sastanaka sa predstavnicima kluba, lokalnih vlasti, policije, žandarmerije, Višeg suda i Agencije za obezbeđenje sportskih borilišta, komesar je doneo odluku da Gradski stadion ispunjava uslove za organizaciju prvenstvene utakmice sa Radom – rekao je portparol Novog Pazara Redžep Korać.

Povezana vest:  Lev vodi Nemce i na EP 2016.

On je istakao da očekuje da će navijači Rada prisustvovati utakmici, kao i da će sve proteći u najboljem redu.

-Najavljeno je prisustvo oko 200 navijača Rada, koji će biti stacionirani na zapadnoj tribini i tampon-zonom odvojeni od pristalica domaćeg tima – kazao je Korać.

Novi Pazar će za meč pustiti u prodaju 6.000 ulaznica, što je za oko 2.000 ulaznica manje od trenutnog kapaciteta stadiona. Ulaznice će se prodavati od subote ujutru, na nekoliko punktova u gradu, po ceni od 300 dinara.

Povezana vest:  139.VEČITI DERBI, Dačić zadovoljan zbog svetskih medija

Utakmice Novog Pazara i Rada često su bile obeležene incidentima među navijačima, a najteži je bio u martu 2004. godine kada su se huligani tukli na terenu. Prošle nedelje Fudbalski savez je poveo disciplinski postupak protiv fudbalskih klubova Partizan i Novi Pazar zbog nacionalističkih ispada navijača tokom utakmice u Beogradu.