keane2MLS LIGA

Kin strelac u debiju za LA Galaksi

Donedavni fudbaler Totenhema Robi Kin (31) imao je sjajan debi u dresu novog kluba Los Anđeles Galaksija upisavši se u strelce u 2-0 domaćoj pobedi nad San Hozeom u MLS ligi.

Kin je dao prvi gol na susretu u 21. minuti nakon asistencije Dejvida Bekama. Ubacio je bivši kapiten engleske reprezentacije visoku loptu u prostor, a irski napadač prevario je golmana San Hozea i smireno poslao loptu u mrežu. Potom je usledilo njegovo karakteristično slavlje gola koje prakuje već 14 godina, premet, kolut i „mitraljez“.

Povezana vest:  Fifa zabranila Mutku da se ponovo kandiduje za Savet

-Nije moglo proći bolje za mene. Sjajno je dati gol, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda. Kada dođete u novu ekipu uvek je dobro postići prvi gol. Kada par utakmica niste strelac, to počinje da utiče na vašu psihu – komentarisao je Kin koji je igrao do 72. minute, te je pri izlasku s terena dobio ovacije 27.000 gledatelja u Karsonu.

Povezana vest:  Benitez obećava zanimljiviji fudbal od Morinjovog

Drugi gol za Galaksi postigao je Majk Madže u 90. minuti, a od 81. minute domaći su igrali s igračem više nakon što je stoper San Hozea Stiven Bejtašour isključen zbog gaženja Landona Donovana.