Bin_Hamam_2010

Bin Hamam uložio žalbu na suspenziju FIFA

 

Bivši kandidat za predsednika Fife Mohamed bin Hamam ulozio je žalbu na doživotnu suspenziju iz fudbala, navevši da je tako kažnjen iz političkih razloga. Hamam je bio i predsednik Azijske fudbalske konfederacije. On je na svom blogu napisao danas da ne očekuje da će „pravda pobediti“, već da je to neophodna procedura da bi svoj slučaj izneo Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Povezana vest:  Njukasl bolji od Birmingema u zaostaloj utakmici 18. kola Premiershipa

-Članove Komisije za žalbe odredio je moj protivnik, tako da je u ovom slučaju, kao i u prethodnom, sudija moj rival – naveo je Hamam.

On je ocenio da presuda Fife ima „ozbiljne propuste“ i da „duboko sumnja“ da li je Komisija za žalbe Fife dovoljno nezavisna da donese pravednu odluku.

-Neću odustati, bez obzira s kakvim se taktičkim odlaganjima, falsifikatima ili nepristrasnostima susretnem. Nastaviću svoju bitku dok ne dokažem svoju nevinost i to da je moja suspenzija politička odluka i apsolutna zloupotreba vlasti – napisao je Hamam.

Povezana vest:  Real za sada ne planira da produži ugovor sa Ronaldom

Fifa je prošlog meseca doživotno suspendovala Hamama pošto ga je proglasila krivim za korupciju u kampanji za predsedničke izbore, u kojima je pokušao da zameni Sepa Blatera na čelu svetske kuće fudbala.

Suspenzija je usledila samo nekoliko meseci pošto je pomogao da njegova rodna zemlja Katar dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine. Hamam je zbog skandala o podmićivanju odustao od predsedničkih izbora, a na kraju je postao i najviši funkcioner Fife koji je suspendovan zbog korupcije.

Povezana vest:  Borusija Dortmund ne da čelnu poziciju

On je negirao sve optužbe da je davao gotovinu funkcionerima Karipske federacije u zamenu za glasove na izborima, navevši da je za to optužen zato što je bio pretnja za novi izbor Blatera.