aleksandar_jankovic_hotel_M

Janković: Sa visokim ambicijama dočekujemo Irce i Farane

 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković izjavio je danas da naš tim sa visokom ambicijama očekuje predstojeće kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope protiv Severne Irske 2. septembra i Farskih Ostrva, četiri dana kasnije.

-Imamo visoke ciljeve, koji su definisali ljudi iz FŠ i prethodne generacije i moramo da igramo u skladu sa tim. Pokušaćemo da iz utakmce u utakmicu osvojimo nove bodove – rekao je Janković u prostorijama FSS prilikom objavljivanja spiska igrača.

Povezana vest:  Nova istraga protiv korumpiranih funkcionera FIFA

On je dodao da su prethodne provere bile u funkciji kako bi se selekcije što bolje pripremila i spremno dočekala obaveze u kvalifikacijama.

-Skoncentrisani smo na predstojeće utakmice, prvo sa Severnom Irskom, pa zatim sa Farsim Ostrvima, koji su ranije počeli kvalifikacje. Ispratili smo te susrete, analizrali protivnike i nemamo nikakvih nepoznanica.

Janković je rekao da su igračima kojih nema na spisku vrata reprezentacije otvorena, a da pojedinci izostaju jer nisu standardni u klubovima.

Povezana vest:  U Sidneju jedan navijač uhapšen, 11 izbačeno sa tribina

-Nemoguće je sastaviti tim u kome svi fudbaleri igraju standardno u svojim klubovima, ali moja želja je da u takmičenju gde nema puno utakmica – osam plus dve u baražu, raspolažem sa igračima koji su u takmičarskoj formi – rekao je Janković.

On je dodao da svaki napredak fudbalera neće proći neprimećeno i da u predstojećim utakmicama računa na napadača Briža Stefana Šćepovića, iako nije standardan u belgijskom timu.

-Šćepović je najbolji strelac mlade reprezentacije. Bitan je ne samo kao i grač, već i kao čovek. Situacija sa njim je delikatna, jer je napravio nekoliko pogrešnih poteza prilikom izbora sredine. Procenićemo koliko će moći da nam bude od pomoći, jer nije u takmičarskoj formi – rekao je Janković.

Povezana vest:  Maradona doputovao u Južnu Afriku

Utakmica Srbija – Severna Irska igraće se 2. septembra u Novom Sadu sa početkom u 16,30 časova, dok će četiri dana kasnije naši mladi fudbaleri ugostiti odgovarajuću selekciju Farskih Ostrva na renoviranom gradskom stadionu u Užicu.