tosic_ren_cz

PLEJ OF ZA LIGU EVROPE

Crvena zvezda bez učešća u Ligi Evrope

 

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope pošto su večeras u revanš meču poslednjeg kola kvalifikacija izgubili od Rena sa 4:0 (2:0). U prvom meču pre sedam dana u Beogradu francuski tim je takođe bio bolji i pobedio sa 2:1. Utakmica je odigrana na stadionu „Ru de Lorijen“ u Renu, pred 19.364 gledalaca, a sudio je Denis Ajtekin iz Nemačke.

Strelci: Montanjo u 10. i Mvila u 18. iz penala, Pažo u 86 i Kembo u 90. minutu.

Žuti kartoni: Montanjo, Mvila (Ren).

Ren: Kostil, Denze, Boje, Kana-Bijik, Teofil-Katerin, Bukari, Mvila, Tetej, Fere (od 83.Pažo), Pitroipa (od 62.Kembo), Montanjo (od 72. Dalma).

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Li Adi, Vilotić, Tošić, Kovačević, Dimitrijević, Mijailović (od 46. Kaluđerović), Kadu, Lazović, Borha (od 75.Mezenga).

Povezana vest:  Sankt Pauli doveo Džeralda Asamou

Crvena zvezda četvrtu godinu uzastopno neće tokom jeseni igrati u Evropi, gde joj po svemu što je pokazala u Renu realno nije ni mesto. Dakle, posle APOELA, Slavije iz Praga i Slovana iz Bratislave, sada je i šestoplasirani tim francuskog šampionata bio nepremostiva prepreka.

Da su crveno-beli ispadali od Barselone, Reala, Mančestera ili Milana, pa i da se nađe opravdanje, ali ovako, samo su usli u istoriju Rena koji je prvi put savladao jednog bivšeg evropskog prvaka sa četiri razlike i potpuno se iskupio pred navijačima za poraz od Monpeljea istim rezultatom pre četiri dana u nacionalnom prvenstvu. Fudbaleri Roberta Prosinečkog, slobodno se može reći, još i dobro su prošli pošto je trijumf domaćina mogao da bude izražen i sa više od četiri gola razlike.

Povezana vest:  Palermo bolji od Milana

Još veću bruku, mada je i ova previše, izbegli su zahvaljujući maestralnim odbranama Bobana Bajkovića, koji je skinuo bar dva-tri zicera Bukariju, Mvili i Montanju, ali i nonšalantnom ponašanju napadača Rena Ferea, Montanja i opet Bukarija. Oni su u situacijama kada su bili sami ispred Zvezdinog golmana pokušavali da postignu atraktivne pogotke.

Zvezdini evropski snovi srušeni su za svega osam minuta. Prvo je u 10. sjajni Kolumbijac Montanjo postigao fantastičan pogodak, da bi osam minuta kasnije Mvila pogodio sa bele tačke i tako iskoristio poklon penal posle prekršaja Li Adija nad Bijikom.

Nakon toga domaćin je lagano kontrolisao meč, stvarao šanse iz polukontri i kontri, ali je posle mnogobrojnih promašaja realizovao samo dve akcije. Prvo je Pažo savladao Bajkovića uz asistenciju Kemba, da bi u poslednjim trenucima meča i Kembo postigao pogodak.

Povezana vest:  FIFA RANG LISTA, Srbija napredovala za dva mesta na rang listi FIFA

Sa druge strane Zvezda je bezuspešno kružila oko gola Kostila i tek povremeno pretila. Nažalost, srpski tim nije uspeo da postigne ni počasni pogodak, iako su Borha u finišu prvog i Kaluđerović na početku i na kraju drugog poluvremena imali odlične šanse.

Dobar, možda i najveći deo krivice morao bi da preuzme i trener Prosinečki, koji je prvi put otkako je u Zvezdi odlučio da odstupi od sistema 4-3-3. Na teren je poslao formaciju koja je najviše ličila na 4-1-4-1, sa čak trojicom zadnjih veznih i praktično bez napadača, jer Borha to svakako nije.

Konačno, Zvezda će osim eliminacije platiti i finansijski danak, jer su navijači, njih oko 500 koji su doputovali iz Beograda, opet palili baklje i bacali petarde, a to svakako neće promaći ljudima iz UEFA.