PROSINECKI_KOVACEVICJELEN SUPERLIGA

Juriš na smederevsku tvrđavu

Crvene zvezda se nakon eliminacije iz Evro takmičenja, neminovno, okreće nacionalnom prvenstvu. Već u nedelju, 28. avgusta, od 17 časova očekuje nas težak ispit protiv ekipe Smedereva koja iz prethodna dva kola ima maksimalan učinak i sigurno je da će protiv naše ekipe pokušati da nastavi niz uspeha. Ipak, trener Robert Prosinečki i kapiten Nenad Kovačević, se nadaju da će ekipa uspeti pre svega fizički da se oporavi za nedeljni meč i da će smoći snage da trijumfom završi ciklus teških mečeva pred reprezentativnu pauzu.

– Moramo da se usredsredimo samo na meč sa Smederevom. Poznato je da poslednjih godina imamo problema sa „oklopnicima“, ali mi nemamo pravo da razmišljamo o bilo kakvom drugom ishodu, osim o pobedi. Verujem da ćemo uspeti da se motivišemo nakon poraza u Francuskoj, jer titula je prvi cilj Crvene zvezde – rekao je Robi.

Povezana vest:  Vujadin Savić potpisao petogodišnji ugovor sa Bordoom

Slično razmišlja i kapiten Kovačević, koji priznaje da je svima teško pao jučerašnji neuspeh, ali da je prilika za popravni već u nedelju.

– Okrećemo misli na nacionalno prvenstvo. Imamo dva dana da se oporavimo i da prevaziđemo trenutnu situaciju, kako bismo zabeležili prvu pobedu na strani u našoj ligi – u svoje i ime svojih saigrača rekao je Kovačević.

Povezana vest:  Bufon i Kazano ponovo u italijanskoj reprezentaciji

„Šef“ je takođe apostrofirao da smatra da njegova ekipa nema problem sa fizičkom spremom.

– Ne, mi smo sa Renom imali problem sa brzinom, a to se ne može poboljšati na treninzima. Protiv Javora smo „peške“ dobili utakmicu, ali u Francuskoj nije bilo moguće tako odigrati. Oni su mnogo bolji protivnik, selektiran na brzini i snazi, i mislim da oni mogu pobediti svakog rivala. Mi treba vremenom da podižemo kvalitet, da napredujemo kako bismo u budućnosti dostigli takav nivo da možemo da se nosimo za svima. Optimista sam i verujem da ćemo u tome uspeti, ali ne preko noći i na brzinu, za sve je potrebno vreme. Potrebne su nam i jake utakmice, jer se u jakim ligama svaki meč igra u „crvenom“, dok naša liga nema taj kvalitet – analizira Prosinečki, koji je ubeđen da Crvena zvezda ima snage i kvaliteta da pobedi svaku ekipu u našoj ligi.

Povezana vest:  Mesi potpisao novi ugovor sa Barselonom

Karte za nedeljnu utakmicu se od juče prodaju i na blagajni stadiona „Crvena zvezda“ i prodavaće se sve do subote do 17 časova po ceni od 400 dinara.

Photo: FK CRVENA ZVEZDA