Didier_Drogba_knocked_unconscious_collision_John_RuddyČelsi teško do tri boda, teška povreda Drogbe

Fudbaleri Čelsija zaseli su barem nakratko na vrh tabele engleskog Premiershipa nakon što su u trećem kolu prvenstva s 3-1 bili bolji od Norviča.

Fudbaleri menadžera Andrea Viljaša-Boaša odlično su otvorili utakmicu i već su nakon samo šest minuta stigli u vođstvo pogotkom Portugalca Bosingve. Nakon toga „bluesi“ nisu uspevali da drže pritisak, te su inicijativu prepustili Norviču koji je umalo izjednačio preko Granta Holta čiji je udarac glavom golman Čelsija Hilario teškom mukom zaustavio. Na predah se otišlo s minimalnim vođstvom Čelsija koji nije ostavio poseban utisak u prvom poluvremenu.

Početak drugog poluvremena pripao je Čelsiju, ali nakon nekih 10-ak minuta pritisak je popustio i Norvič je ponovno opasno pretio. Upornost fudbalerima Paula Lamberta isplatila se u 63. minuti kada je Grant Holt, nakon katastrofalnog nesporazuma golmana Hilarija i Branislava Ivanovića, zabio iz poluvojela za 1-1.U 65. minuti utakmice Didijer Drogba sudario se u skoku s gostujućim golmanom Johnom Rudijem koji ga je doslovno nokautirao. Reprezentativac Obale Slonovače je pao na teren kao bez svesti, okrenut licem prema dole, bez ikakvog pokušaja da pad ublaži rukama.

Povezana vest:  Kineski navijači besni zbog posete povređenog Tevesa Diznilendu

Bio je to stravičan prizor nakon kojeg je odmah ušla lekarska služba koja mu je imobilizirala vrat i odnela ga na nosilima van terena. Prekid je potrajao više od pet minuta nakon čega je utakmica nastavljena, a povređenog Drogbu zamenio je Francuz Anjelka.

Samo četiri minuta od primljenog pogotka, španski reprezentativac Huan Mata debitovao je za Čelsi kada je na terenu zamenio indisponiranog Francuza Florena Maludu. Rezultat se nije menjao sve do 82. minute kada je Frank Lampard iz jedanaesterca, koji je iznudio Brazilac Ramires, postigao za vođstvo od 2-1.

Povezana vest:  Korać: Ne idu nam u prilog priče o Šimićevom nameštanju

Po isteku 90. minute četvrti sudija podigao je mali semafor na kojem je označio da će se igrati čak 11 minuta sudijske nadoknade koje su protekle u čistoj dominaciji Čelsija. Najpre je Ivanović promašio nepromašivo kada je s četiri metra glavom tukao pored gola. Ipak je Čelsi na kraju uspeo rezultatski uverljivo da pobedi, nakon što je u debitantskom nastupu Huan Mata postigao svoj prvenac koji mu je omogućila odbrana Norviča koja mu je i dodala loptu, tačnije Riči De Laet. Ekipa Viljaša-Boaša i dalje izgleda dosta neuigrano, ali treba dati vremena Portugalcu da posloži ekipu na način na koji on smatra da je najbolji.

Povezana vest:  Inter bolji od Empolija, gol Ljajića u trijumfu Torina

U ostalim utakmicama Svansea i Sanderlend odigrali su bez pogodaka, baš kao i Aston Vila i Volves. Vigan je na svom terenu s 2-0 bio bolji od Kvins Park Rendžersa pogodcima Di Santa, dok je Everton slavio na gostovanju kod Blekburna pogotkom Artete iz jedanaesterca u poslednjim trenucima utakmice.