dusan_ivkovic_portret_kzn_ziraIvković: Pokazaćemo kako se igra za Srbiju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je danas da će igrači na prvenstvu Evrope u Litvaniji pokazati kako se igra za nacionalni dres.

-Ovo je značajna godina jer omogućava kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Taj cilj se uprkos brojnim problemima i povredama nije promenio. Igrači će pokazati na koji način se bori za srpski dres – rekao je Ivković.

Ivković je na konferenciji za medije uoči odlaska našeg tima na EP u Litvaniji saopštio da na šampionat neće putovati Uroš Tripković i Dragan Milosavljević.

Povezana vest:  Parker većinski vlasnik Asvela

-Vodio sam računa o trenutnoj formi, zdravlju igrača i hemiji tima. Odlučio sam da zadržim Bjelicu, a zahvalim se Tripkoviću i Milosavljeviću, zbog prednosti konkurencije na poziciji tri gde se izdvajaju Novicki, Žalebal i ostali. Upornim radom i zalaganjem on je ostao u reprezentaciji, iako su mu zbog povrede ruke davane minimalne šanse – rekao je Ivković.

On je rekao da je sa zadovoljstvom proveo tri meseca sa košarkašima i da je plan priprema u potpunosti razlizovan.

-Imali smo dosta povreda i u odnosu na ranije godine nismo imali adekvatan broj razigranih igrača. Naša prednost u odnosu na ostale je što smo četvrtu godinu zajedno, možemo da igramo kolektivno više nego druge ekipe. Bez toga bi bili prosečna ekipa.

Povezana vest:  BASKET 3X3 STOPAMA SRPSKE KOŠARKA

Ivković je dodao da, uprkos brojnim problemima sa kojima se nacionalni tim suočavao tokom priprema, u ovom trenutku ne bi prihvatio bronzanu medalju.

Kapiten Nenad Krstić izjavio je da naš tim očekuje teško prvenstvo, možda i najače u poslednjih nekoliko godina.

-Privodimo kraju poslednji ciklus priprema, bićemo spremni za utakmcu sa Italijanima, koja je bitna, ali ne i odlučujuća za nas. Naša grupa je za nijansu teža, ali ne odustajemo od plasmana na Olimpijske igre – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Berlin domaćin Fajnal-fora Evrolige 2016. godine

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas rekao je da ima najviša očekivanja kada je nacionalni tim u pitanju.

-Ovo je najbolje što u ovom trenutku ima Srbija. Bićemo zadovoljni ukoliko se kao i do sada budu borili za našu zemlju. Košarka je najtrofejniji sport i verujem da će cela Srbija biti uz njih – rekao je Ðilas.

Srebrnu medalju osvojenu pre dve godine u Poljskoj braniće: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Duško Savanović, Marko Kešelj, Nenad Krstić, Kosta Perović, Boban Marjanović i Milan Mačvan.