stanojevic_april_2011

Stanojević: Partizan neće trpeti zbog mene!

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da ne želi svađu sa predsednikom kluba Draganom Ðurićem i da je spreman da ode ukoliko je to u interesu prvaka Srbije. Stanojević je istakao da mu se niko iz uprave kluba nije mešao u posao, ali da su članovi Upravnog odbora i predsednik učestvovali u transferima igračima tokom letnjeg prelaznog roka.

-Kad dovodite igrače, najveću odgovornost snose trener i sportski direktor, ali su Upravni odbor i predsednik ti koji zatvaraju finansijsku konstrukciju. Ne mogu i ne želim da ulazim u svađu sa prvim čovekom kluba. Ukoliko bude potrebno, ja ću se povući jer ne želim da Partizan trpi zbog mene – rekao je Stanojević.

Povezana vest:  Jonas: Navijači, pomozite nam da se vratimo u LŠ

On je, međutim, istakao i da neće imati problema sa čelnim ljudima kluba ukoliko ostane na klupi Partizana jer im je „sve što misli rekao u oči“ na zajedničkim sastancima u minulom periodu.

-Uvek sam bio direktan na svim sastancima Sekretarijata kluba. Sve stvari sam rekao i predsedniku i članovima uprave. Nemam problem saradnje sa bilo kim, ako je to u interesu kluba – naveo je trener „crno-belih“.

Stanojević je istakao da zna da u klubu mora da postoji hijerarhija i da „ne može trener da bude u istoj ravni sa predsednikom“. Stanojević je rekao da mu je zasmetalo što je Ðurić nekoliko sati pre jučerašnje utakmice sa OFK Beogradom izjavio da navijači Partizana nemaju dovoljno strpljenja i naveo primer pristalica Crvene zvezde čiji je klub osvojio jedan nacionalni kup u poslednje četiri godine.

Povezana vest:  Obala Slonovače novi prvak Afrike

-Više puta se pričalo o mojoj mogućoj smeni u prethodnom periodu. Ne bojim se, ovde sam doživeo mnogo lepih trenutaka. Ipak, nemam nikakvo opravdanje za poraz od Šamroka – kazao je on.

Stanojević je negirao Ðurićevu tvrdnju da je posle poraza od Iraca u kvalifikacijama za Ligu Evrope došao da pruži podršku timu.

Povezana vest:  Blic: Zvezda blizu novog sponzorskog ugovora sa Gaspromom

-Smetaju mi izjave da je uprava uradila sve što je bilo do nje i da je sada sve na struci. Svi smo zajedno u ovome, a ne samo da se slikamo kada osvojimo šampionske titule – istakao je on.

Strateg „crno-belih“ rekao je i da su neki novi igrači dovedeni kasno i kao primer naveo štopera Nemanju Rnića, koji je došao dva dana pred meč protiv Genka u kvalifikacijama za Ligu šampiona.  Stanojević je najavio i da u naredna dva dana neće izlaziti u javnost jer želi da se odmori.