logo_fud_savez_hrvatske

Hajduk traži vanrednu sednicu Skupštine saveza

 

Uprava Hajduka zatražila je danas poništavanje nedeljne utakmice protiv Splita i sazivanje vanredne sednice skupštine Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) na kojoj bi se razgovaralo o regularnosti prvenstva. Hajduk je juče u gradskom derbiju odigrao 1:1 protiv Splita, a čelnici trofejnog kluba smatraju da je sudija Bruno Marić neopravdano poništio gol njihovog kluba.

Povezana vest:  Čukarički sa 3:1 savladao Hamarbi u Beogradu

Uprava Hajduka tvrdi i da je Marić priznao izjednačujući gol Splita koji je postignut nakon izvođenja slobodnog udarca kada se lopta kretala.

-Sumnjamo da je ova utakmica nameštena i tražićemo da se utvrdi regularnost i da se poništi meč – rekao je predsednik Hajduka Hrvoje Maleš, a prenosi Hina.

Uprava Hajduka navela je i da razmišlja o prekidu odnosa sa nacionalnim fudbalskim savezom, zbog čega je održan i sastanak sa članom Izvršnog odbora HNS-a Paškom Viđakom.

Povezana vest:  Dragutinović operisan u Finskoj

-Razgovarali smo da suspendujemo sve naše odnose u HNS-u, a to za sobom povlači razne konsekvence među koje spada i odlazak naših reprezentativaca u sve selekcije – dodao je Maleš.

Predsednik Hajduka kazao je da veruje da bi na novoj sednici skupštine HNS mogao da se „udari temelj novom, fer i poštenijem savezu u kome će svi biti jednaki“. On je ponovio i da su potrebne važne promene u nacionalnom savezu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Holanđani nastavili teror, BiH i Grčka trku za Mundijal

Maleš je nakon sinoćnje utakmice sa Splitom zapretio istupanjem svoje ekipe iz prve Hrvatske lige, ali danas nije ponovio takvu mogućnost.