ivan_adzic_2011

Ivan Adžić: Nismo mogli da zadržimo Tošića

 

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić rekao je danas da taj klub ništa nije mogao da uradi da zadrži reprezentativnog beka Duška Tošića.

-Duško nam je svima rekao da ima ponudu Betisa koja ga zadovoljava i da će otići. Mi ništa nismo mogli da uradimo da ga sprečimo, jer u ugovoru ima klauzulu za tako nešto – kazao je Adžić.

Povezana vest:  Lalatović: Sa Dinamom i Sent Patriksom može da se igra

On je objasnio i razloge zašto je potpisan takav ugovor sa reprezentativcem Srbije.

-Tošić je u Zvezdu došao bez evra obeštećenja iako je imao ponudu jednog engleskog kluba za mnogo veću platu nego ovde. Ipak, tražio je da se u ugovor stavi klauzula da, u slučaju da neki klub zadovolji određenu cifru obeštećenja, može da napusti Zvezdu – rekao je Adžić.

Sportski direktor crveno-belih je objasnio šta bi se dogodilo da je Zvezda odbila ponudu španskog prvoligaša Betisa za Tošića.

Povezana vest:  Majorka, Real Madrid i Mirandes u četvrtfinalu Kupa kralja

-Da smo odbili ponudu tužio bi nas Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i za sedam dana bi dobio privremeni sertifikat, a Zvezda bi plaćala kaznu i trošak procesa. Ruke su nam bile vezane. Kada je Tošić dolazio u klub bio je slobodan igrač. Mogli smo ili da prihvatimo klauzulu koju je postavio njegov menadžer, ili da ga ne dovedemo – rekao je Adžić.

Povezana vest:  Magat želi Pantelića u Šalkeu!?

Adžić je potom komentarisao i moguću zamenu za Tošića.

-Videćemo šta Prosinečki kaže i šta možemo. Imamo Nikolu Ignjatijevića i Stevana Reljića na tom mestu. U slučaju da se otvori mogućnost dobre kupovine nećemo oklevati“, kazao je Adžić I dodao da Crvena zvezda „može i mora do titule.

Zvezda je u letnjem prelaznom roku dovela šest novih igrača.