branimir_ivanovic_vs_gre

Ivanović: Pobedićemo Severne Irce i treći put uzastopno

 

Fudbalska reprezentacije Srbije doputovala je danas popodne u Belfast, gde će u petak protiv selekcije Severne Irske odigrati jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Evropski šampionat u Poljskoj i Ukrajini naredne godine. Iako oslabljeni neigranjem povređenih Nemanje Vidića, Miloša Krasića i Nikole Žigića izabranici selektora Vladimira Petrovića uvereni su da mogu da pobede, koja bi im puno značila u borbi za drugo mesto u grupi.

Povezana vest:  Montolivo operisan, pauzira šest meseci

-Reprezentacija je uvek bila odraz stanja srpskog fudbala i nadam se da ćemo i sada biti na visini zadatka. Očekuje nas težak meč, posebno psihološki, ali mi smo spremni da budemo na visini zadataka – izjavio je po dolasku u Belfast Branislav Ivanović.

Defanzivac Čelsija podsetio je da je u fudbalu jako teško istog rivala pobediti tri puta uzastopno, ali ne i nemoguće. Srbija je pre dve godine pobedila u prijateljskom meču u Belfastu sa 1:0, a proletos u kvalifikacionom duelu, pred praznim tribinama „Marakane“ bilo je 2:1 za naš tim.

Povezana vest:  Santoš: Islandjani su provocirali Ronalda

-To je neko nepisano pravilo, čak i kad je u pitanju slabiji rival, međutim, sve zavisi od nas. Dobro su nas namučili na Marakani, ključ je da trkački dobro odradimo posao i ukoliko je moguće da prvi ne primimo gol. Utisak je da oni padaju u nastavku i kako utakmice bude odmicala naše šanse biće sve veće – poručio je Ivanović.

Povezana vest:  Počele pripreme za Italiju, Vidić stiže u četvrtak

Utakmica Severna Irska – Srbija igra se u petak od 20.45 časova.