Benajun_celsiArteta i Benajun stigli u Arsenal

U poslednjim satima letnjeg prelaznog roka Arsenal se pojačao još dvojicom vrlo kvalitetnih fudbalera. Reč je o Špancu Mikelu Arteti i Izraelcu Josiju Benajunu.

Arteta je potpisao četvorogodišnji ugovor s Arsenalom koji je Evertonu isplatio 10 miliona funti za usluge španskog fudbalera. Od Artete se očekuje da nadomesti sunarodnika Cesca Fabregasa i Francuza Samira Nasrija koji su ovog leta napustili klub.

Menadžer Arsen Venger ovim dovođenjem Španca skloniće sa sebe izuzetno veliki pritisak navijača Arsenala koji su od francuskog stratega zahtevali da dovede kvalitetna pojačanja.

Povezana vest:  Valdez ostaje u Valensiji do 2015.

A drugo kvalitetno pojačanje u poslednjim minutama prelaznog roka je veliki radnik i uvek požrtvovni Izraelac Josi Benajun. Kapiten reprezentacije Izraela obavijestio je svoje fanove putem društvene mreže twitter o svom odlasku iz Čelija, kao i dolasku u redove „Topdžija“.

-Potpisao sam za Arsenal. Vrlo sam srećan i uzbuđen zbog toga. Ali sada mi je jedino u glavi kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo iduće godine protiv Grčke u petak. Hvala svima na podršci – napisao je Benajun.

Povezana vest:  Junajted u januaru sprema rekordan transfer za Bejla?

Bilo je i odlazaka s Emiratesa. Kao što se nagađalo, nezadovoljni Niklas Bentner napustio je Arsenal i otišao na jednogodišnju pozajmicu u Sanderlend. Danac je tako dobio priliku da radi sa sebi dobro poznatim trenerom Steveom Brusom s kojim je već bio sarađivao u Birmingemu.

-Imao sam tu čast raditi s Niklasom. Tada je imao 18 godina i pomogao nam je da se kvalifikujemo za viši rang takmičenja. On je veliki talent i biće uistinu veliko pojačanje za nas – rekao je menadžer Sanderlenda Brus.

Povezana vest:  Mladen Dodić novi trener Jagodine

Arsenal se tako rešio najvećeg nezadovoljnika svoje svlačionice, ali je i doveo petoricu vrlo kvalitetnih igrača u doslovno poslednjim trenucima prelaznog roka.