do_17_slavlje_orlova

KVALIFIKACIJE ZA EP MLADI

Mlada reprezentacija Srbije pobedom počela kvalifikacije

 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas Severnu Irsku u Novom Sadu sa 1:0, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu. Jedini pogodak na stadionu Karađorđe postigao je Luka Milivojević u 17. minutu, oštrim udarcem sa 18 metara u donji desni ugao.

Izabranicima selektora Aleksandra Jankovića ovo je bio prvi meč u Grupi 4 i sa tri boda nalaze se na drugoj poziciji. Severna Irska trenutno je na vodećoj poziciji, pošto je sakupila četiri boda iz tri utakmice.

Povezana vest:  Ešli Kol ide u Romu

Farska Ostrva su na trećem mestu sa jednim bodom, dok Danska i Makedonija još nisu igrale. Pobeda Srbije u današnjoj utakmici mogla je da bude ubedljivija, da je Stefan Šćepović precizno izveo penal u 51. minutu.

Njegov udarac sa 11 metara odbranio je golman Severne Irske Devlin Konor. Prethodno je Konor Meklaflin dobio direktan crveni karton, pošto je povlačenjem zaustavio Darka Lazovića u šesnaestercu.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Počinje Liga Evrope

Igrači Srbije od početka su kontrolisali igru i bili opasniji rival, što pokazuje podatak da su imali 15 šuteva ka protivničkom golu i izveli 14 kornera. Prvu šansu u meču imao je Filip Đuričić, u 3. minutu. On je ušao u šesnaesterac gostiju po desnoj strani, ali je sa sedam metara šutirao pored gola.

Blizu pogotka bio je i Luka Milunović, koji je u finišu meča šutirao sa skoro 30 metara pod prečku, ali je loptu u korner skrenuo golman Devlin. U utorak, 6. septembra, Srbija će u Užicu u 16.30 igrati protiv Farskih Ostrva, dok će se u Belfastu sastati Severna Irska i Danska.

Povezana vest:  Božović: Mnogo lakše nego što se očekivalo