Brek Shea

Američki fudbaler Brek Shea postao priznati slikar

Brek Shea, 21-godišnji veznjak FC Dallasa I fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Država, u slobodno se vreme opušta uz slikarsko platno. Ide mu prilično dobro.

Jedan od najuzbudljivijih mladih igrača u reprezentaciji koju odnedavno vodi Jirgen Klinsman razvio je divljenja vrednu kreativnu veštinu izvan terena.

-Obično odem u garažu i sjednem pokraj svojih radova. U tim se trenucima osećam vrlo smireno. Imam na sebi samo bokserice i bosonog ostajem sam sa svojim mislima. Mogu tako u svom improviziranom ateljeu boraviti satima, sasvim se izgubiti u onome što slikam. Obožavam to – rekao je Amerikanac za ThePostGame.

Povezana vest:  Petrić posle Mirkovića napustio Partizan

Stvar je odavno prešla okvire hobija. Shea je postao dovoljno dobar da se za njegove slike raspituju kolekcionari širom države. Nedavno je nekoliko njegovih radova pri jednoj humanitarnoj aukciji u Teksasu prodato za 10.000 dolara.

U Dalasu je nedavno Shea otvorio svoj studio, a pokrenuo je i internet stranu preko koje zainteresovani kupci mogu naručiti slike. Postao je u poslednje vreme vrlo tražen autor, i moraće početi da ulaže sve više vremena u svoj umetnički izražaj bude li želeo da udovoljava zahtevima sve veće baze klijenata.

Povezana vest:  Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u Francuskoj

Kurs slikarstva Shea je pohađao u svojoj osnovnoj i srednjoj školi, ali strukturalno likovno obrazovanje nema. Učio je sam iz knjiga i instruktorskih videomaterijala s interneta.

Iako mu uzima prilično vremena, Shea misli da mu slikanje ne odmaže u njegovoj sportskoj karijeri.

-Nije običaj da takav posao radi profesionalan fudbaler, ali verujem da on uistinu izvrsno koristi svoje slobodno vreme. Bolje da slika nego da igra videoigrice – rekao je njegov umetnički menadžer Spencer Wadsworth.

Povezana vest:  ECA samit u Beogradu, na stadionu Partzana

-Slikam sve i svašta. Ponekad samo hodam uokolo, upamtim nešto i prvi sledeći put kad stanem pred platno stavim svoj doživljaj tog trenutka na njega. Nema se tu štaopogrešiti s obzirom da najviše radim apstraktno. Mogu jednostavno osloboditi misli i ruku te izraziti što god da je u mojoj glavi – zaključio je fudbaer koji je do sada upisao tri nastupa za seniorsku reprezentaciju SAD-a.