Marko_keselj_srb_isr

EP LITVANIJA 2011

Marko Kešelj: Odbranom do trijumfa

 

Marko Kešelj dao je ogroman doprinos pobedi reprezentaciji Srbije protiv Izraela. Pored pet postignutih trojki, uspeo je da ostvari četiri veoma važna ofanzivna skoka u odlučujućim trenutcima:

– Bila je izuzetno teška utakmica, treća u tri dana. Izraelci su pokušali da nas iznenenade čudnim, kombinovanim odbranama i dosta dugo su uspevali u tome. Međutim, uspeli smo da krajem treće i tokom cele četvrte četvrtine da zaigramo odbranu kako treba, izregulišemo skok i stignemo do veoma važne pobede. Imamo dan odmora, da predahnemo i spremimo za dve najvažnije utakmice u prvoj fazi šampionata.

Povezana vest:  Vujošević: Ekipa je mogla i bolje da odigra

Sledeća utakmica je protiv selekcije Nemačke?

– Sigurno je samo da neće biti lako. Nemačku predvodi Dirk Novicki, jedan od najboljih igrača današnjice. Spremni smo da podnesemo njegovih 20 poena koliko postiže u proseku, ali moramo da od samog početka meča da budemo borbeni i koncentrisani, a ne kao danas da budemo u zaostatku i strepimo za trijumf do samog kraja- istakao je Marko Kešelj.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Jovanović: Da potvrdimo kvalitet na terenu

Duško Savanović bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije sa 24 postignuta poena:

– Bio sam dobar, ali ništa ne bih uradio bez saigrača. U košarci ne mora da znači da je onaj ko je dao najviše poena i najbolji. Momci koji igraju sa mnom su takođe zaslužni za pobedu, borili su se, skakali, nisu odustajali ni kad je proitvnik imao veliku prednost…Prebrodili smo rezultatsku krizu i mislim da je odlika velikih ekipa da pobeđuju i kad ne igraju dobro. Teško može da se poklopi da svih dvanaest igrača uvek bude u dobroj formi. To nam se poklopilo prošle godine i možda nije bilo realno. Oscilacije su moguće i ekipa koja najbolje uskladi tim tokom šampionata najviše će profitirati. Mi sada mamo četitri ili pet igrača koji su u solidnoj formi, ostali je još traže.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Porazi Radničkog i Splita