milan_jovanovic_srb_sev_irska

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Jovanović: Igra protiv Iraca model za budućnost

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Milan Jovanović ocenio je danas da je njegova ekipa favorit za osvajanje drugog mesta koje vodi u baraz za prvenstvo Evrope, a da igra iz meča sa Severnom Irskom treba da bude model za završnicu kvalifikacija.

-Osvojil smo tri važna boda u Severnoj Irskoj, a posebno prija način na koji smo to uradili. Ova utakmica treba da bude smernica za nastavak kvalifikacija i nadam se Evropsko prvenstvo – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je podsetio da je Srbija imala dosta sreće pošto je u petak uveče glavni konkurent za drugo mesto na tabeli reprezentacija Slovenije izgubila od Estonije.

Povezana vest:  Valke: Cenimo tehnologiju, ali sudije imaju poslednju reč

-To je posle našeg rezultata u Belfastu došlo kao šlag na tortu. Sada moramo oberučki da uhvatimo šansu koja nam se ukazala i verujem da smo favoriti za osvajanje drugog mesta u grupi.

Srbija u utorak nastavlja kvalifikacije za prvenstvo Evrope utakmicom protiv Farskih Ostrva u Beogradu.

-Naša pobeda nad Severnom Irskom dobija dodatno na težini ako znamo da je to prvi gol koji su primili na domaćem terenu. Sledeći su Farani, koji će se sigurno braniti u Beogradu, a mi moramo da imamo isti pristup kao protiv Severne Irske – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Kapelo hvalio Defoa, Runija i Harta

Golman Srbije Bojan Jorgačević rekao je da je važno da ekipa bude totalno smirena i nametne svoj stil igre.

-Važno je da kao i u Belfestu forsiramo našu igru i budemo skoncentrisani tokom celog meča. U petak smo položili veliki ispit, a sada moramo da budemo još ozbiljniji. Nećemo da precenimo Farane, ali moramo da budemo sa obe noge na zemllji. Pobeda ceh nam doneti miran tok kvalifikacija – rekao je Jorgačević.

Igrač sredine terene Zdravko Kuzmanović istakao je da naš nacionalni tim lakše diše posle pobede u Belfastu.

-Zasluženo smo pobedili Severen Irce. Sada nam je mnogo lakše za nastavak kvalifikacija, iako smo svesni da sledi još jedna bitna utakmica.

Povezana vest:  OFK Beograd bolji od Voždovca, Čukarički iznenadio Rad

Na pitanje novinara da li razmišlja da sustigne Dejana Stankovića, koji će u utorak odigrati 100. utakmcu za reprezentaciju Srbije, Kuzmanović je rekao da mu je drago zbog kapitena.

-Stanković će ući u istoriju, to je vrelika stvar. Ne razmšsljam o tome, ali se svaki put obradujem kada me selektor Vladimir Petrović pozove u reprezentaciju – rekao je Kuzmanović.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković saopštio je da selektor Petrovcih neće zvati nikoga kao zamenu za Rajković, koji mora da pauzira protiv Farskih Ostrva zbog žutih kartona.