cesare_prandelliKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Prandeli: Bilo bi magično da se u Firenci plasiramo na EP

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Čezare Prandeli rekao je da bi bilo „magično“ kada bi se ta selekcija u utorak u Firenci plasirala na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

-Kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo iz Firence bilo bi magično. Posebno za mene – kazao je Prandeli koji je od 2005. do 2010. godine radio kao trener lokalnog prvoligaša Fiorentine.

Povezana vest:  Mladi golman Breše od leta u Juventusu

Italija u utorak u Firenci igra protiv Slovenije utakmicu kvalifikacione Grupe C, u kojoj se nalazi i Srbija. Ako pobede, Italijani će obezbediti nedostizznu bodovnu razliku u odnosu na rivale.

Prandelijevi igrači sakupili su 19 bodova, dok Srbija i Slovenija imaju po 11. Sloveniji su do kraja takmičenja ostale još dve utakmice, sa Italijom u gostima i Srbijom u Ljubljani, dok Italija I Srbija imaju da odigraju još tri meča.

Povezana vest:  U tuči navijača ubijen devetnaestogodišnjak

Italijani su u petak pobedili Farska Ostrva u gostima sa 1:0, ali selektor Prandeli je rekao da nije zadovoljan igrom svoje ekipe.

-Još nismo dobra ekipa. Igrali smo protiv rivala koji se brani sa deset igrača, kao kada italijanski klubovi igraju protiv amaterskih timova tokom priprema, ali šta će se destiti ako nekada budemo gubili sa 0:1 i morali da napadnemo – rekao je Prandeli.

Povezana vest:  Kamoranezi hvali Pogbu, ali upozorava na prevelika očekivanja

-Šest puta smo ušli u šesnaesterac i svaki put dodali loptu. Kada igrač dođe u takvu poziciju mora da šutra, a ne da predaje loptu – dodao je italijanski selektor.

Italijani do kraja kvalifikacija igraju u utorak sa Slovenijom, pa 7. oktobra gostuju Srbiji u Beogradu, a četiri dana kasnije dočekaće Severnu Irsku u Peskari.