dejan_stankovic_srb_sev_irska

Stanković: Tri boda protiv Farana važnija od jubileja

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je danas da mu je pobeda protiv Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo važnija od činjenice da će odigrati 100. utakmicu za nacionalni tim.

-Najvažnija su tri boda, a biće vremena za plakete i priznanja. Malo sam razmišljao o jubileju. Dve utakmice koje ću pamtiti su protiv Hrvatske u Zagrebu i protiv Rumunije na kraju poslednjih kvalifikacija. Zaboravio bih poraz od Argentine na SP i remi protiv Jermenije – rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Kapiten Srbije dodao je da mu nije žao što jubilarnu utakmicu neće odigrati na stadionu Crvene zvezde, kluba u kojem se afirmisao.

Povezana vest:  MOL navija za Mini Maxi ligu

-Svakako ću sledeću utakmicu, protiv Italije, igrati na Marakani. Nebitno je da li je 100. ili 101. Meč – objasnio je fudbaler Intera.

On je istakao da se utakmice kao predstojeća protiv Farana veoma teške jer su svi unapred upisali bodove Srbiji.

-Gledali smo prvo poluvreme meča Farska Ostrva – Italija. Bio je to težak meč, na momente dosadan. Suština je da baš zato traži potpuno koncentraciju. Čim su Italijani popustili, Farani su pogodili stativu. Najteže su unapred dobijene utakmice – naveo je kapiten Srbije.

Povezana vest:  Skandal u Bundesligi: Balak uzeo megafon i vređao Keln

Selekcija Srbije prošlog petka pobedila je Severnu Irsku u Belfastu sa 1:0 i vratila se na drugo mesto na tabeli C grupe kvalifikacija.

-Mi smo se vratili na pravi put. U kvalifikacije smo ušli sa određenim hendikepom. Uspeli smo da se vratimo u život. Imamo još tri utakmice da održimo pravi put i da kvalifikacije privedemo na način na koji se sada očekuje od nas – kazao je Stanković.

Selektor Srbije Vladimir Petrović rekao je da očekuje defanzivnu igru Farskih Ostrva i naveo da će njegova ekipa od prvog minuta staviti do znanja gostima ko je favorit.

-Sigurno će Farani igrati defanzivno. Moramo da im stavimo do znanja da hoćemo pobedu i moramo odmah da ih napadnemo. U ovakvim utakmicama treneri ne mogu mnogo da urade, sve je na igračima. Nije mi svejedno, non-stop pozivam igrače na oprez i pričam im da sada ne smemo da propustimo šansu – istakao je Petrović i kazao da će umesto suspendovanog Slobodana Rajkovića mesto u odbrani zauzeti Milan Biševac.

Povezana vest:  FINALE LIGA ŠAMPIONA, Bez pobednika i posle produžetaka u finalu Lige šampiona

On je dodao i da mu je drago što je reprezentacija na dobrom putu da, kako je objasnio, vrati poverenje navijača i stvori dobru atmosferu.

Utakmica kvalifikacija za EP Srbija – Farska Ostrva igra se sutra od 20.30 na stadionu Partizana u Beogradu.