Alex-Ferguson_2

Ferguson: Menadžeri ne vode računa o svojim igračima

 

Trener engleskog Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da mu smeta što fudbalski menadžeri više razmišljaju o sopstvenom profitu nego o svojim igračima.

-Kad uporedim sa prošlim vremenima, danas fudbaleri sve manje ili skoro nikad ne učestvuju u pregovorima oko transfera. Zbog toga se često zapitam da li menadžeri rade za dobrobit igrača ili samo vode računa o svom profitu – rekao je Ferguson novinarima u Rimu gde je primio nagradu za sportsku etiku.

Povezana vest:  Arsenalu teoretske šanse, Venger veruje u prolaz

Ferguson je rekao je i da ne misli da je italijanski fudbal u krizi, iako će ova zemlja od sledeće sezone umesto četiri imati tri mesta u Ligi šampiona.

-U međunarodnom fudbalu stvari se odvijaju u ciklusima. Setite se perioda u kojem je Milan dominirao sa Arigom Sakijem ili kad su Juventus predvodili Fabio Kapelo i Marćelo Lipi. To su bili zlatni periodi italijanskog fudbala – kazao je trofejni škotski stručnjak.

Povezana vest:  Ivanović među kandidatima za FIFA tim godine

Fergusonu su nagradu za sportsku etiku danas uručili predstavnici rimskog univerziteta Tor Vergata, a ugledni trener održao je govor pred nekoliko stotina studenata.

-U tim ciklusima došlo je vreme za dva velika španska kluba, a i engleski fudbal je imao svoje sjajne periode – dodao je Ferguson.