Kegeln-KugelKUGLANJE

Gordana Marinković i Ivan Trošić pobedili na Prvenstvu Sbrije – Centar u sprintu

Gordana Marinković kuglašica beogradskog superligaša EDB i Ivan Trošić, prvotimac superligaša Kraljeva osvojili su titule na Prvenstvu Sbrije – Centar u disciplini sprint.

Dame su igrale na kuglani u Pančevu i Marinkovićeva je u finalu savladala drugaricu iz ekipe Radojku Novaković. U setovima je bilo 1:1  pa su odlučivale dodatne „zlatne kugle“. Pobedila je  Marinkovićeva srušiviši  u tri hica 21 čunj, Novakovićeva je oborila 17 čunjeva. Radojka Novaković je lane na ovom prvenstvu osvojila titulu.

Povezana vest:  NFL VESTI, Pobede Tampa Beja, Pitsburga i Grin Beja

U borbi za treće mesto, Suzana Radosaljević iz EDB je pobedila Ljiljanu Kandić (Čačak) pa su tako sva tri trofeja pripala igračicama EDB. U setovima je bilo 1:1 i posle dodatnih kugli Radosavljevićeva je slavila sa 20:15. Četiri najbolje  igračice sa ovog takmičenja plasirale su se za Šampionat Srbije 11. septembra u Aranđelovcu.

Muškarci su igrali na kuglani u hotelu Izvor u Aranđelovcu. Ivan Trošić je savladao mladog kadetskog reprezentativca Crvene zvezde BN Bos Igora Kovačića sa 22:17 u dodatnim „zlatnim kuglama“, jer je u setovima bilo 1:1.

Povezana vest:  KUGLANJE, Niš put iznenadio Partizan, Senta, Eđšeg i Beograd PŠ na vrhu, kuglašice Pionira ubedljive protiv SPC Vojvodine u Super ligi Srbije

Uzbudljivo je bio i u meču za bronzu. Dragaljob Suzić iz kostolačkog Rudara savladao je Aleksandra Petkovića (Trstenik PPT)  sa 2:0 u setovima. Suzić je dobio prvi set 105:83, drugi set je završen nerešeno 93:93 pa su razigravali sa po jednom dodatnom kuglom za pobedu u setu. Prvom kuglom bilo je nerešeno 8:8 pa su bacali i drugu, Suzić je oborio četiri čunja, Petković tri i bronza  je otišla u Kostolac.  Osam najboljih igrača plasirao se za Prvenstvo Srbije 11. septembra u Aranđelovcu.

Povezana vest:  SSAB u 2019. ušao sa 102 članice