NEMAČKA LIGA, Vesti

nemacka_logo copyButt ostaje, Rensing ide

Jorg Butt, golman Bajerna, izborio se za poverenje Louisa van Gaala. Baš kao i kod prethodnog trenera Butt je u početku bio u senci Michaela Rensinga. Međutim, mladi čuvar mreže je načinio niz grešaka, pa je veteran dobio priliku koju je iskoristio maksimalno. Specijalista za izvođenje jedanaesteraca će ostati u Minhenu do juna 2011. Stigao je u Bajern tokom leta 2008. iz Benfike, a prethodno je u Bundesligi odigrao 324 meča za Hamburger i Bajer iz Leverkuzena. Saradnja s Rensingom neće biti nastavljena, a narednih dana biće doneta odluka o sudbini kapitena Marka van Bommela i Hamita Altintopa.

Povezana vest:  Vilja: Spreman sam za utakmice

Rekord nije važan

Manuel Neuer, čuvar mreže Šalkea, prošle sezone je ušao u knjigu rekorda Bundeslige. On i saigrači iz odbrane su se izborili da protiv Kelna mreža tima iz Gelzenkirhena ostane mirna i u šestoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu. Međutim, Neuer se nije previše uzbudio:
– Rekordi me ne interesuju. Titule su ono što je važno. Pre bih se saglasio s rezultatom 2:1, što bi podrazumevalo našu pobedu, nego da je on bio 0:0.  

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Tabares odbio da saopšti tim zbog novinara

Burni dani u Herti

Mnogi su očekivali da će Herta uspeti da savlada Majnc. Tim pre jer su gosti pre desetak dana prebrinuli sve brige vezane za opstanak. Međutim, ostvaren je samo remi, a kapiten Arne Friedrich je prokomentarisao:
– Teško je prihvatiti ostvareni rezultat. Najave da ćemo nadoknaditi propušteno su besmislene. 
Nešto bolje volje bio je Švajcarac Fabian Lustenberger:
– Jasno nam je da nam na raspolaganju nije previše vremena. Snagu izvlačimo iz činjenice da su svi ostali konkurenti u borbi za opstanak pretrpeli poraze.

Povezana vest:  Maribor, Standard, Lil i BATE u plej-ofu za Ligu šampiona