Kuglašice Pionira mirno na revanš „Junakoviću“, Beograd „PŠ“ u „nemogućoj misiji“ u Ligi šampiona!

erzebet molnar pionirKuglašice srpskog šampiona, subotičkog Pionira imaju lepu zalihu iz prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv „Junakovića“ iz Banje Junaković kod Apatina (7:1 u igračkim i 16:8 u malim set poenima) i mirno, kako kaže predsednik kluba Eržebet Gabor Molnar, putuju na revanš! Međutim, potpredsednik kluba i sportski direktor „Junakovića“, trostruki svetski šampiona Zdenko Pavlic, ne misli tako, iako će se utakmica odigrati u Vrbasu umesto u Banji Junaković gde je Junaković, inače, domaćin:
– Prolazimo! Biće za nas 7:1 i mislim da im nećemo prepustiti više od osam malih set poena! Nove su dve igračice koje smo su došle za kulskog Hajduka Rada Stevič i Jovanka Žigić, sada je i konkurencija za mesto u timu pojačana i mnogo je motiva da dobro odigramo jer je naša kuglana u Banji Junaković, koja je, na žalost u kvaru, domaćin fajnal fora Lige šampiona od 19. do 21. marta. Računam i na Milicu Pavlic, Mimu Bogdanović, Zoricu Barać, Marijanu Ćisar, Jasnu Golub, Jasminu Mirković i Stevku Stojanović…U timu Pionira bod može da svoji samo Livia Santo…
Eržebet Gabor Molnar, predsednik Pionir i igračica, zadovoljna je formom ekipe, nekoliko kvalitetnih mečeva u Super ligi Sbrije šampinke su odgrale sjajno:
– Sve igračice su zdrave što je najvažnije i očekujem dobar rezultat u Vrbasu. Poznajemo kuglanu, tako da nam promena staze ne plaši. Igraće Nevenka Joković, Jasmina Vojnić Tunić, Renata Vilov, Iboja Molnar, Iboja Tot, Tinde Radojević, Livia Santo i Estela Gere… 
Prvak Srbije i pobednik Kupa Srbije Beograd „Poštanska štedionica“ je prvi meč protiv mađarskog Zalagersega izgubio sa 7:1 u igračkim poenima i 16,5:7,5 u set poenima. Na stazama kuglane Sportskog fonda Cepter na Banjici nije sve funkcionisalo kako treba u tom meču, dosta je poena izgubljeno u poslednjim hicima sa malom čunj razlikom!
– Idemo bez bele zastave, iako neki kažu da je ovo “nemoguća misija“. Mađari su dobri, imaju ekipu sa pet mađarskih i tri rumunska reprezentativca. Ali, ako se utakmica „otvori“ kako treba, iznenađenje nije isključeno. Ekipa je u mnogo boljoj formi nego pred prvi meč. Šokac, Šakić koji je osvojio jedini poen u prvoj utakmici, Zakić i Jovanović su u poslednjim ligaškim susretima bili odlični. Posebno kapiten Dejan Jovanović. Antal je bio u lošoj formi, sada je i onaj stari, veliki borac. I od Nikola Matijaša očekujem dobru partiju, o Ostojiću ne greba trošiti reči… Na put će i Daniel Tepša ali neće igrati, još je povređen i ne želim da rizikujem da obnovi povredu i da u finišu Super lige Srbije igramo bez njega.
U prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona postignuti su rezultati – žene: Viktorija Bamberg – Kozolg (Mađarska) 8:0, Lantesk Celje – Beč 8:0, Elektromureš (Rumunija) – Kegeltref (Austrija) 8:0, Pionir (Subotica) – „Junaković“ 7:1, mušakarci: Zadar – Viktorija Bamberg 2:6, Rot Vjas Cerbst (Nemačka) – Fojt Sent Pelten (Austrija) 8.0, Segedin – Bergfalken (Austrija) 8:0, Beograd „Poštanska štedionca“ – Zalaegerseg (Mašarska) 1:7.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir osvojio bronzu na Svetskom kupu u Skoplju, Jovan Ćalić, Vilmoš Zavarko i Miloš Ponjavić osvojili sa slovačkim Sportom Svetski kup!