milan_jovanovic_srb_FO_1

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Srbija pobedila Farska Ostrva

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Farskih Ostrva sa 3:1, u utakmici Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Srbija je povela golom Milana Jovanovića posle centaršuta Aleksandra Kolarova u šestom minutu. Na 2:0 prednost je povećao Zoran Tošić u 22. a rezultat je smanjio Frodi Benjaminsen u 37. minutu. Konačnih 3:1 postavio je Zdravko Kuzmanović u 69. minutu.

Reprezentacija Srbije sada zauzima drugo mesto u grupi sa 14 bodova.

Prvu priliku za Srbiju imao je Marko Pantelić u trećem minutu, ali nije lepo zahvatio loptu glavom posle centaršuta Branislava Ivanovića.

Već u šestom minutu Srbija je povela. Aleksandar Kolarov je centrirao sa leve strane a neodlučnost odbrane gostiju i golmana Renea Torgarda iskoristio je Milan Jovanović koji je loptu glavom poslao u mrežu.

Povezana vest:  Benteke doneo bod Aston Vili protiv KPR

Nakon prvog gola Srbija je konstantno napadala ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol gostiju do 22. minuta. Tada je Kolarov ponovo ubacio loptu u šesnaesterac Farana a Zoran Tošić je iz prve sa 12 metara savladao golmana Torgarda.

Kristijan Holst je u 37. minutu uputio pas preko kompletne srpske odbrane do kapitena Frodija Benjaminsena koji je izašao sam ispred gola Bojana Jorgačevića i smanjio prednost Srbije na 2:1.

Štoper Srbije Milan Biševac tražio je u 42. minutu izmenu zbog povrede, a umesto njega ušao je fudbaler Lečea Nenad Tomović.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Mesi je najbolji, Barsa će slaviti u "el clasicu"

Do kraja poluvremena Farani su imali još jednu priliku, ali je šut Simuna Edmundsona sa 20 metara završio pored gola.

Na poluvremenu Dejana Stankovića zamenio je Radosav Petrović. Stankoviću je ovo bila stota utakmica u dresu Srbije.

Srbija je krenula silovito na startu drugog poluvremena. Jovanović, Zdravko Kuzmanović, Petrović i Tošić pokušavali su da postignu pogodak šutevima iz daljine ali bez uspeha.

Kolarov je u 69. minutu ponovo probio po levoj strani, usao u šesnaesterac i uputio povratni pas, kada je lopta nakon kontakta sa jednim od fudbalera gostiju došla do Kuzmanovića koji je sa 20 metara savladao Torgarda.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Anjelka izbačen iz reprezentacije

Nakon trećeg gola Srbije uglavnom je gol Farana pokušavao da ugrozi Zoran Tošić koji je nekoliko puta bezuspešno šutirao iz daljine, a u 83. minutu je pogodio stativu sa desetak metara.

Do kraja utakmice lopta je većim delom bila u nogama srpskih fudbalera a najbolju šansu propustio je trostruki asistent Kolarov koji je posle prodora po levoj strani pogodio stativu.

Srbija će odigrati još dve utakmice kvalifikacija za EP, protiv Italije 7. oktobra u Beogradu, i četiri dana kasnije protiv Slovenije u Mariboru.