vladimir_petrovic_srb_FOKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Pižon: Delimično sam zadovoljan igrom tima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je večeras da je zadovoljan igrom svog tima u prvih 30 minuta, ali da je posle došlo do opuštanja, u pobedi nad Farskim Ostrvima sa 3:1.

-Prvih 30 minuta igrali smo izvanredno, ali je posle malo i nervosa učinila svoje. Mnogo smo želeli pobedu a kod 2:0 došlo je do opuštanja. Sada preostaje da naredne dve utakmice takođe ostvarimo dobar rezultat i plasiramo se u baraž – kazao je Petrović na konferenciji za medije.

Povezana vest:  POSLE 138. DERBIJA, Stanojević zadovoljan, Dostanić žali zbog primljenog gola

Na pitanje novinara gde će biti lakše doći do pobede protiv Italije u Beogradu ili protiv Slovenije u gostima, Petrović je rekao da će u svakom slučaju to biti dve „uzbudljive utakmice“.

-Protiv Italije nigde nije lako ali bilo bi dobro da sve rešimo u prvoj utakmici, a to ćemo i pokušati“, istakao je Petrović i dodao da je delimično zadovoljan igrom tima pošto je u početku sve išlo po dogovoru ali je posle „voda ušla u uši“.

Povezana vest:  UEFA blokirala isplatu Partizanu i Vojvodini

Petrović je posebno istakao dobru igru Aleksandra Kolarova u večerašnjem meču.

Na pitanje novinara da li je očekivao veću posetu publike na stadionu Partizana selektor Srbije je rekao da neće nikoga „posebno da zove“.

-Ko voli fudbal neka dođe, ko ne – ima košarku – rekao je on.

Selektor Farskih Ostrva Brajan Ker rekao je da bi bilo dobro da se Srbija plasira na EP 2012. pošto igra atraktivan fudbal.

Povezana vest:  EURO 2012, Lev: Zasluženo smo pobedili

-Zadovoljan sam igrom svog tima jer iako u gostima FO su igrala nisu se branila igrala su hrabro – rekao je Ker.

Naredno okupljanje reprezentacije Srbije je trećeg oktobra, a iduća utakmica igra se 7. oktobra u Beogradu protiv Italije, dok se poslednja u kvalifikacijama igra četiri dana kasnije u Mariboru protiv Slovenije.