AUTOMOBILI 2

AUTOMOBILI 2 (CARS 2) u bioskopima od 8. septembra i u 3D-u!

Podsećamo vas da animirani film „AUTOMOBILI 2“ (CARS 2) od četvrtka, 8. septembra stiže na velika platna naših bioskopa.

Film će se naći na redovnom repertoaru bioskopa Kolosej, Ster, Roda, Takvud, Dvorana Doma Sindikata i Arena (Novi Sad), a posetioci će film moći da pogledaju i u 3D-u.

Prvih 15 000 posetilaca koji u navedenim bioskopima kupe kartu za ovaj film, dobijaju na poklon album sa samolepljivim sličicama „AUTOMOBILI“.

Zvezda, trkački automobil Munja Mekvin (Oven Vilson) i njegov najbolji prijatelj, kamion za tegljenje automobila koji se ne može porediti s njim, Mejter (Leri Kejbl Gaj) započeće novu avanturu po egzotičnim lokacijama širom sveta u filmu „Automobili 2“. Njima će se pridružiti i mehaničarska ekipa iz rodnog grada Radijator Springsa kada se budu uputili preko okeana da bi se takmičili za prvi svetski Gran Pri u kome će se odlučiti koji je automobil najbrži na svetu. Ali put do šampionata biće prepun prepreka, zaobilaznica i urnebesno smešnih iznenađenja kad se Mejter upetlja u sopstvenu intrigantnu avanturu: internacionalnu špijunažu.

Rastrzan između asistiranja Munji u izuzetno bitnoj trci i snalaženja u strogo poverljivoj špijunskoj misiji koju vodi najbolji britanski super špijun Fin Projektil (Majkl Kejn), Mejtera će ovo akcijom nabijeno putovanje odvesti do eksplozivne potere kroz ulice Japana, Italije, Francuske i Engleske. U tome će ga pratiti prijatelji, a posmatraće ga ceo svet. Dodatak ovoj uzbudljivoj priči predstavlja i šarenolika nova ekipa automobila, brodova, vozova i aviona, zajedno sa strašnim zlikovcima i internacionalnim takmičarima u trkama.

Povezana vest:  Slavna španska glumica Ana Belen dolazi u Beograd

AUTOMOBILI 2_1

DŽON LASETER: PONOVO ZA VOLANOM

Kad je završio snimanje „Automobila“, Džon Laseter je znao da želi da ispriča još jednu priču s ovim likovima koje su i on i publika zavoleli. A ideje za „Automobile 2“ počele su da se oblikuju mnogo pre nego što je produkcija filma počela.

„Za vreme ’Automobila’ smislili smo scenu u kojoj će Munja Mekvin izvesti Sali, Porše, na prvi sastanak. To je trebalo da bude u drive-in bioskopu. Onda smo pomislili: ’Koji će se film davati?’ Obožavam špijunske filmove i pomislio sam da bi bilo veoma zabavno da vidimo kakav bi bio špijunski film u svetu automobila. Smislili smo lik Fina Projektila koji je trebalo da bude glavni junak u ovom filmu u okviru filma,“ kaže Laseter. „Iako je na kraju scena promenjena i Munja je odveo Sali na krstarenje, nisam zaboravio ideju o Finu Projektilu i špijunskom filmu. Pomislio sam da u tome ima dosta potencijala,“ dodaje Laseter.

Dok su 2006. godine promovisali film „Automobili“, Laseter je znao da bi kulturološki različite strane zemlje bile pravo okruženje za likove iz „Automobila“ da se upletu u špijunsku priču.

„Zabavno je odvesti Mejtera na put oko sveta i postaviti ga u situacije koje su jedinstvene za određenu zemlju,“ kaže Laseter. „Zamislio sam sve te likove i konstantno sam se smejao u sebi dok sam zamišljao šta bi Mejter radio u nekim situacijama. Kako bi se on snašao u vožnji na pogrešnoj strani ulice u Londonu? Kako bi to izgledalo da se Mejter izgubi u lavirintu ulica u Tokiju bez ijednog saobraćajnog znaka na engleskom? I kako bi on funkcionisao u Italiji, gde znaci samo sugerišu šta biste mogli da uradite?“

Povezana vest:  Radionica za buduće producente na 18. Festivalu evropskog filma Palić

„Humor u ’Automobilima 2’ potiče iz ličnosti ovih likova,“ kaže reditelj, „i toga što ih vidimo u zanimljivim situacijama u kojima su kao riba na suvom. Ali emotivnu srž filma čini prijateljstvo Munje Mekvina i Mejtera, koje će biti na testu na veoma zanimljiv način. Radi se o tome kako snaga prijateljstva može biti testirana. Ono što može biti stabilno na jednom mestu može da deluje potpuno drugačije na drugom mestu.“

Ko-reditelj Bred Luis kaže: „Saradnja sa Džonom je uvek inspirativna. On ima izuzetno bujnu maštu i jednostavno možete da vidite da u njegovoj glavi postoje ogromni svetovi. U slučaju ’Automobila 2’, ovi likovi su Džonu veoma posebni. Bilo je neverovatno iskustvo raditi rame uz rame s njim na ovom filmu.“

PONOVO NA PUTU: STVARANJE PRIČE ZA „AUTOMOBILE 2“

Internacionalna špijunaža. Globalne trke. Prijateljstvo. Svaka od ovih tema je morala da igra važnu ulogu u filmu „Automobili 2“ a na Piksarovom timu je bilo da smisle najbolji način da ih ukombinuju u priču.

„Ovo nije parodija na špijunske filmove,“ kaže Laseter, „Ovo je špijunski film, ali sa automobilima kao likovima. To je drugačiji žanr koji nam pruža mogućnost da se poigramo s raznoraznim gedžetima. Dečak u meni je isplivao u ovom filmu mnogo više nego u ostalim filmovima.

Povezana vest:  Ovacije za "Paradu" i u Makedoniji

„Hteli smo da izvedemo Munju i Mejtera iz Radijator Springsa i da ih postavimo u okruženje u kome će se obojica osećati kao ribe na suvom. To je pravi test njihovog prijateljstva,“ kaže scenarista Kvin.

„Došli smo do zaključka da je njihovo drugarstvo srž ovog filma,“ kaže supervizor priče Nejtan Stenton. „Razmišljali smo da je prošlo oko pet godina od prvog filma i da je prijateljstvo između Munje i Mejtera već stabilno. Dopala nam se ideja da istražimo šta bi se desilo kad bi došlo do pucanja njihovog prijateljstva.“

Luis se priseća: „Mislim da su od samog početka ljudi bili uzbuđeni zbog ovog filma. Ali su se pitali da li ćemo moći to da izvedemo, da napravimo internacionalni špijunski film koji je ujedno i film o auto trkama? Ono što je fantastično je što je ceo Piksarov tim uneo i srce i dušu u proces stvaranja filma. A mislim da je rezultat toga jedan od najlepših filmova ikad snimljenih.“

Glasovi: Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Michael Caine, Emily Mortimer,

Bonnie Hunt, Joe Mantegna…

Režija: John Lasseter

Ko-reditelj: Brad Lewis

Žanr: animirana komedija/avantura

Studio: Disney-Pixar