milan_jovanovic_srb_FO

KVALIFIKACIJE ZA EP

Milan Jovanović: Prekinuo sam crnu seriju!

 

Reprezentacija Srbije ostvartila je šest bodova u dve utakmice i tako su puleni Vladimira Petrovića ostvarili zacrtano. Trenutno su Orlovi na drugom mestu na tabeli Grupe C a sledeći protivnik je Italija, 7. oktobra u Beogradu dok poslednju utakmicu Orlovi igraju u Sloveniji 11. oktobra.

U meču protiv Farskih ostrva srpski tim je postigao tri gola dok je primljen jedan iz jednog napada. Ipak, gol za Orlove, prvi još od svetskog prvenstva u Južnoafričkoj republici postigao je Milan Jovanović, član Andrlehta.

Povezana vest:  Mesi: Pozitivan rezultat u Madridu bio bi fantastičan impuls

-Nije bila sjajna igra ali smo veći deo utakmice kontrolisali meč. Međutim, posle primljenog gola morali smo da strepimo za rezultat ali smo u drugom delu postigli gol i rešili meč u našu korist. Zadovoljan sam, najvažnija su tri boda, a nema lakih protivnika. Ostvarili smo ono zbog čega smo se okupili a to je šest bodova u dve utakmice – veli Milan Jovanović.

Povezana vest:  Nenad Kovačević: Sin Balša izabrao „33"

Za Jovanovića sledi par dana pauze a takmičenje za Andrleht pa novo okupljanje i dueli sa Italijom i Slovenijom.

-Ja se nadam da sam, što se forme tiče u uzlaznoj liniji i da ću nastaviti u tom ritmu. Čekaju me velika iskušenja za Andrlehtu, u Ligi Evrope i u domaćem takmičenju. Nisam prošao pripreme i tako mi je uvek teže da odigram 90 minuta jer je ovo peta utakmica u dve nedelje i dobro će mi doći malo odmora. Ovo mi je prvi gol posle svetskog prvenstva i meča sa Nemačkom. Prekinuo sam seriju i nadam se da će golova biti sve više i da će nas publika ispratiti do kraja. Ne treba neka posebna motivacija protiv Italije i to doživljavamo kao šansu za individualnu afirmaciju i šansa za našu generaciju da pobedi velikog protivnika a Italija to svakako jeste – rekao je na kraju Jovanović.

Povezana vest:  Platini: Još ima manjih problema u pripremama za EP