Stephan Lichtsteiner

Juventus sjajno stratovao u novoj sezoni Serie A

Fudbaleri Juventusa sjajno su otvorili novu sezone Serie A prvom prvenstvenom utakmicom na novoizgrađenom stadionu, a stradala je Parma koja je primila čak četiri gola, pa krajnji rezultat glasi 4:1.

Uprkos velikim očekivanjima od prinova koje su u letnjem prelaznom roku stigle u Juventus trener Antonio konte je susret započeo s Del Pierom i Matrijem u napadu, dok su na klupi ostali Vučinić i Vidal.

Ali, zato je od prve minute igrom Stare dame odlično dirigovao do ove sezone veznjak Milana Andrea Pirlo. On je u 17. minuti preciznom dubinskom loptom odlično uposlio još jednog novog igrača Juventusa, švajcarskog reprezentativca Stefana Lihtštajnera, koji je doveo domaćine u vođstvo.

Povezana vest:  Bajernom "sedmicom" najavio izlazak iz krize

Iako je Juventus dominirao, na drugi pogodak se čekao nastavak susreta i 58. minuta kada je Simone Pepe na asistenciju Del Pijera povisio na 2:0. Sve dileme oko pobednika sjajnim udarcem van kaznenog prostora rešio je Čileanac Arturo Vidal, koji je ušao u igru s klupe, a zatim se u listu strelaca nakon još jedne sjajne asistencije Pirla upisao Markizio u 83. minuti. On je centriranu dubinsku loptu vrhom kopačke skrenuo u lob koji je prebacio golmana Parme i u delirijum bacio preko 40 hiljada gledalaca.

Povezana vest:  Mladi reprezentativac BiH suspendovan zbog incidenta

Poraz gostiju ublažio je Điovinko iz jedanaesterac u prvom minutu sudijske nadoknade. Zbog prekršaja usled kog je kazneni udarac i dosuđen isključujući crveni karton zaradio je De Ćelje.

Koliko je bila izražena dominacija ekipe Antonija Kontea govori i podatak o 65 posto posjeda lopte, te 6:1 odnos udaraca u okvir gola. Konte je u nastavku susreta s klupe ubacio Vučinića, Vidala i Krasića i time pokazao da je Juventus obavio dobar posao u prelaznom roku, te da ima raznovstan tim kakav je I potreban za borbu za „scudetto“.

Povezana vest:  Atletiko pobedio Atletik

Inače, novi stadion Juventusa još nema ime. Agencija Sportfive je kupila pravo na davanje imena stadionu i novi dom Stare dame će se verovatno zvati po nekom sponzoru.