Roberto_Di_Matteo_Chelsea

LIGA ŠAMPIONA 2012 

Di Mateo: Napašćemo, idemo po gol
 
Privremeni menadžer londonskog kluba Čelsi, Roberto Di Mateo, je na novinskoj konferenciji veče pre revaš utakmice polufinala Lige šampiona protiv Barselone najavio napadačku igru svoje ekipe.
Iako „bluesi“ imaju prednost od 1-0 iz prve utakmice koju je jedinim pogotkom iz jedinog udarca na utakmici za Čelsi rešio Didijer Drogba, Di Mateo smatra da bi defanzivna taktika značila potpisivanje poraza na Nou Campu, a ujedno i ispadanje.
-Teško je igrati na remi bez golova. Ako damo gol, to će nam dati jako veliku prednost, ali svi smo svesni koliko će to težak zadatak biti – rekao je Di Mateo.
-Budimo realni… Barselona će stvoriti prilike protiv svih ekipa. Na nama je da pokušamo dati gol i smanjiti broj njihovih prilika za gol.
Italijan je iskoristio priliku da pohvali odbranu svoje ekipe koja je u poslednje dve utakmice (Barselona i Arsenal) bila na visokom nivou, uz dozu sreće, te nije primila nijedan gol.
-Oduvek govorim koliko je timska igra, pogotovo za obranu, bitna. Jako sam zadovoljan načinom na koji naši odbrambeni igrači igraju u poslednje vreme. Posebno sam impresioniran Garijem – rekao je Di Mateo.
Italijan nije želeo da otkrije s kojim će početnim sastavom istrčati na Nou Camp, a jedino što je otkrio jest da će o nastupu Davida Luiza i Didijera Drogbe odlučiti neposredno pre utakmice.

 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Incidenti pred utakmicu Napoli - Siti