Andrea_Pirlo_Italija

Bufon: Kad gledam Pirla pomislim da Bog ipak postoji

 

Golman najtrofejnijeg italijanskog kluba Juventusa Ðanluiđi Bufon ocenio je danas da je dovođenje Andree Pirla iz Milana jedan od najboljih transfera u istoriji torinske Stare dame. Juventus je juče počeo italijanski šampionat pobedom nad Parmom od 4:1, a Pirlo je bio asistent kod dva gola.

Povezana vest:  Ranijeri ponosan na igrače posle nove pobede u Ligi šampiona

-Dovesti igrača sa takvom vrhunskom tehnikom i kvalitetom je fantastičan potez uprave kluba. Mislim da je dovođenje Pirla, koji je stigao kao slobodan igrač, jedan od najboljih transfera u istoriji Juventusa – rekao je Bufon lokalnim medijima u Torinu.

Golman reprezentacije Italije nije se tu zaustavio kada su u pitanju pohvale na račun klupskog kolege.

Povezana vest:  Džerard zbog operacije ramena završio sezonu

-Jučerašnja Pirlova igra protiv Parme me je naterala da pomislim da Bog zaista postoji. Tako dobru partiju je pružio. Letos sam se zahvalio direktoru Milana Adrijanu Galijaniju što nisu produžili ugovor sa Pirlom i omogućili mu da dođe u Juventus – objasnio je Bufon.

Pirlo je prethodnih 10 sezona igrao za Milan, sa kojim je dva puta bio prvak Evrope. Prošle sezone od rosonera se oprostio osvajanjem titule šampiona Italije. U junu je Pirlu istekao ugovor sa Milanom, pa je sjajni igrač sredine terena prešao u Juventus, koji je pored njega doveo još sedmoricu novih fudbalera.

Povezana vest:  Milojević: Nećemo da tugujemo, okrećemo se Partizanu