Mercedes_Mclaren

Vitmarš: Meklaren se ne predaje

 

Šef ekipe Meklaren u Formuli 1 Martin Vitmarš rekao je danas da njegova ekipa nije odustala od borbe za titulu svetskog šampiona, iako ima veliki zaostatak za Red Bulom i u konkurenciji vozača i u konkurenciji konstruktora. Vozač Red Bula i aktuelni prvak sveta Sebastijan Fetel juče je ubedljivo pobedio na trci za Veliku nagradu Italije u Monci i već krajem meseca na stazi u Singapuru mogao bi da odbrani titulu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Kobajaši bez angažmana u 2013.

Fetel vodi na tabeli sa 284 boda, 112 bodova manje ima Fernando Alonsa iz Ferarija. DŽenson Baton iz Meklarena je treći sa 167 bodova, dok njegov timski kolega Luis Hamilton sa 158 bodova.  U konkurenciji konstruktora, ekipa Red Bula ima 451 bod, a drugoplasirani Meklaren je sakupio 325 bodova.

-Imamo šanse da pobedimo na trci u Singapuru. Pobede su uvek bile naš cilj i budite sigurni da ćemo se boriti do poslednjeg trenutka – rekao je Vitmarš engleskim medijima.

Povezana vest:  Dominacija Hamiltona i Mercedesa na startu Formule 1

Na jučerašnjoj trci u Monci, Baton je osvojio drugo mesto, dok je Hamilton bio četvrti.

-Red Bul zasad radi odlično i ne prave nikakve greške. Ipak, ostalo je još šest trka do kraja šampionata i pokušaćemo da osvojimo što više bodova i učinimo završnicu zanimljivom – poručio je Vitmarš.

Trka za Veliku nagradu Singapura vozi se 24. septembra.

Povezana vest:  Fetel: Olakšali smo posao Mercedesu