FRANCUSKA LIGA, Vesti

francuska_liga_logoNezamenljivi Džodić

Iako je već otrcana, izreka vezana za vino je istinita u slučaju Nenada Džodića. Što je stariji sve je bolji, a od svega najviše koristi ima Monpelije. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje jedan je od najzaslužnijih za odličan plasman povratnika u elitu. Zajedno sa Emirom Spahićem, članom državnog tima Bosne i Hercegovine, stvorio je tandem koji je zagorčao život mnogima. Džodić ne samo da blista u defanzivnim zadacima već je postigao i četiri pogotka u tekućem šampionatu. To je bilo sasvim dovoljno da mu rukovodstvo ponudi produženje postojećeg ugovora do juna 2011.

Povezana vest:  Marković, Nastasić i Mitrović nominovani za "Golden boj"

Kežman na margini

Ako se postojeći trend nastavi, biće nam sve teže da se prisetimo blistavih trenutaka i fudbalskog umeća Mateje Kežmana. Sreća je potpuno napustila bivšeg reprezentativca s obzirom na to da mu ne pružaju priliku ni u jednom klubu. Nedavnu pozajmicu Zenitu okončao je s dva pogotka u desetak utakmica, a po povratku u Pari Sen Žermen ne uspeva da se nametne. Zato i ne krije koliko je deprimiran:
– Teško je kad niste ni među 18 kandidata za prvi tim. Čak trojica napadača su u prednosti. Nisam više ni u formi koja bi mi dozvolila da na terenu provedem čitav meč, ali mislim da se polako vraćam u formu.
Ostaje da se s Kežmanom složi i trener Antoine Kombouare.

Povezana vest:  Zvezda predstavila Rajkovića i Gogića

Cheyrou hrabri Gonzaleza

Benoit Cheyrou, vezni fudbaler Olimpika iz Marselja, veruje da će Lucho Gonzalez do kraja sezone pružiti još više. Argentinac po dolasku iz Porta nije uspeo da prikaže svu raskoš svog talenta. U tome su ga omele i povrede, a ove sezone ih je zaradio nekoliko. Sad je ponovo spreman za takmičarske izazove, a Cheyrou je prokomentarisao:
– Nije imao vremena da se privikne na nas i mi na njega. Tek treba da se na pravi način prepoznamo u toku igre. Za sada dobro napreduje, upućuje preciznija dodavanja i zato sam ubeđen da ćemo uskoro videti na delu pravog Lucha.

Povezana vest:  Međunarodni kamp Fudbal za prijateljstvo