ŠPANSKA LIGA, Vesti

spanija_logoToquero veran Bilbau

Gaizka Toquero, napadač Atletik Bilbaa, izborio se za novi ugovor. On je prvobitno angažovan 2008, ali tadašnji trener nije računao na njegove usluge. Pozajmljen je Eibaru. Lepo se snašao u redovima drugoligaša i zato je dobio drugu priliku u timu iz Baskije. Dokazao se i zato će saradnja biti nastavljena do sezone 2012/13, pod uslovom da Toquero odigra dovoljan broj mečeva. Klub koji bi želeo da ga angažuje pre isteka ugovora trebalo bi da izdvoji dvadeset miliona evra za obeštećenje. Napadač je bio precizan šest puta u 55 zvaničnih nastupa za Atletik.

Povezana vest:  Zvezda od nedelje na Kipru, Milojević vodi 32 igrača

Messi po Platinijevom ukusu

Michel Platini, predsednik UEFA, javno je pohvalio Lionela Messija, mladog asa Barselone. Francuz je izjavio:
– Prilikom decembarske dodele nagrada u organizaciji FIFA sreo sam mnoge asove svetskog fudbala. Ceremoniji su prisustvovali Ronaldo, Kaka i drugi, ali je Argentinac i definitivno zvezda svih zvezda.
Platini je napravio paralelu s timom Barselone koju je nekad predvodio Cruyff:
– Sad je veći broj fudbalera tehnički izvanredno obučen. Johan je svojevremeno inspirisao katalonski klub, a priliku su u međuvremenu dobili i drugi stručnjaci iz te zemlje. 

Povezana vest:  Štutgart se pojačava za narednu sezonu

Lotina hvali Real

Real je nedavno uspeo da savlada La Korunju na Rijazoru prvi put posle 1991. godine. Štaviše, Madriđani su slavili s ubedljivih 3:1. Dovoljno da ih Miguel Angel Lotina, trener Deportiva, pohvali:
– Sve su bolji iz nedelje u nedelju. Deluju moćno. Ne sećam se kad su igrali ovako dobro. Predviđam im značajne uspehe. Puno su napredovali i jedan su od najboljih klubova na kontinentu uz Barselonu.

Povezana vest:  Italija: Odgovoran ministar unutrašnjih poslova