pep-guardiola-fc-barcelona

Gvardiola: Ni Bolt ne bi stigao Pata

 

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je danas da ni svetski atletski rekorder na 100 metara Jusein Bolt ne bi stigao napadača Milana Alešandrea Pata u akciji koja je prethodila golu u prvom minutu utakmice Lige šampiona. Pato je u 24. sekundi utakmice protiv Barselone na Kamp Nou pobegao odbrani domaćina i postigao pet najbrži gol u istoriji Lige šampiona.

-Ni Bolt ne bi uspeo da ga zaustavi. Voleo bih da moja ekipa može tako dobro da trči – rekao je Gvardiola novinarima u Barseloni.

Povezana vest:  Mesi: Barselona je zaslužila pobedu

Nakon primljenog gola, Barselona je napravila preokret, ali je Tijago Silva pogotokom u sudijskoj nadoknadi vremena doneo bod Milanu.

-Ne mogu da uđem u glave igrače pa da znam šta je uzrok pada koncentracije. Očigledno je da moramo da podignemo igru na još viši nivo. Ipak, ostaje gorak ukus u ustima, jer smo uradili sve što je u ovom trenutku do nas, a nismo pobedili – objasnio je trener Barselone Pep Gvardiola.

Igrač sredine terena Barselone Andres Injesta povredio se juče protiv Milana i pauziraće mesec dana. Katalonci sledećeg vikenda dočekuju Osasunu u prvenstvu Španije.

Povezana vest:  Roma slavila u Novari

-Uprkos svemu, nisam zabrinut. Navijači ne bi trebalo da sumnjaju – poručio je Gvardiola.

Fudbaler sredine terena Barselone Serhio Buskets priznao je da ne može da objasni kako je njegova ekipa osvojila samo bod.

-Ne mogu da objasnim šta nam se desilo. Ovakav ishod će uticati na samopouzdanje ekipe. Moramo što pre da zaboravimo na ovaj meč i da idemo dalje – kazao je Buskets španskim medijima.

Povezana vest:  Lovren: Modrić zaslužuje više pažnje

Jedan od organizatora igre Barselone, Ćavi ocenio je da remi nije bio pravedan ishod, pošto je Barselona imala mnogo veći posed lopte i uputila je 13 udaraca ka golu.

-Bio je to pravi hladan tuš za nas. Igrali smo dobro, ali očigledno da je potrebno da budemo još čvršći u odlučujućim momentima. Moramo i da povedemo računa o koncentraciji u završnici mečeva – naveo je Ćavi.

Samo je Lionel Mesi šutnuo osam puta ka golu Milana, dva puta više nego svi fudbaleri italijanske ekipe zajedno.